上次經過船街,發現原來呢條街有好多好chill同具有外國風味嘅餐廳🤤而喺船街嘅盡頭就有一間兩層高嘅西餐廳,專門食中西合璧嘅特色Fusion菜😋所以呢晚就同👦🏻放工嚟chill一chill😝餐廳環境都好靚好浪漫🌹好似外國嘅小餐館🍽️🌟大啡芝士蘑菇🧀 $78超正嘅大啡菇🥹😍上面釀咗金文拔芝士同巴馬臣芝士🤤🧀芝士外層有焦香,一咬非常軟心☺️奶香味好重~大啡菇一咬就爆汁😍💦超級juicy!!!同芝士一齊食係好夾😋好好食!🌟紐西蘭脆皮三文魚 $298會話呢個三文魚扒係我食過差唔多最好食嘅😳三文魚提前用果皮醃製,再用魚皮嗰一邊煎到7-8成熟😚餐廳店員話佢哋係用刺身級嘅三文魚,所以可以放心食用🥰三文魚外皮煎得好香脆,而肉質好嫩滑!啖啖魚油香😋而且用果皮醃過嘅三文魚扒食落仲有甜甜地嘅感覺😚配上檸檬🍋同叼草製成嘅醬汁一齊食,好清新開胃~🌟特色卡邦尼意粉 $238餐廳嘅卡邦尼意粉係用金華火腿同臘肉作為配料😛所以味道比煙肉更濃郁同更有鹹香,而且為卡邦尼意粉加上中式嘅風味☺️意粉呈金黃色,第一啖食落去意粉好煙韌,而且餐廳用傳統卡邦尼意粉做法,並冇用大量忌廉,每條意粉都掛滿蛋汁,入口蛋味香濃,而且唔會好漏😋三道菜式整

🌟大啡芝士蘑菇🧀 $78

🌟紐西蘭脆皮三文魚 $298

🌟特色卡邦尼意粉 $238

三道菜式整體質素都很不錯,雖然定價較高但餐廳絕對以質素取勝🥰而且餐廳店員服務態度非常好,會細心講解每道菜式👍🏻很好的用餐體驗~

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:Flagship (灣仔)
灣仔船街35號地舖