2013-04-24 30 浏览
上次咁啱係大學portal見到secret ingredients呢一間鋪頭,哈哈,覺得好得意:P佢唔係exactly一間餐廳,佢賣嘅野叫home cooked prepped meals‭,‬‭ ‬即是佢會切好哂d 野還,預備好哂d配料同埋油個d,備你反屋企自己煮餐愛心homecooked meal^_^講真,個idea其實幾正!不過,見到網上面個價錢其實都嚇左一嚇, $270 度兩人用:oo  不過,,佢原本嘅target都唔係我呢d無收入嘅大學生~~但係而家唸一唸平均$130一個人西餐其實都算正常價錢,只不過好想試下,所以心底裏好想佢平d,會玩得開心d:P:P‭ ‬見到入面可以揀嘅唔算多,‭ ‬但全部都幾吸引!我見Aussie chicken呢個有foodie推介,‭ ‬實無死,所以就揀左個個啦哈哈送都黎嘅時喉(係呀!重有送貨,幾方便!:D)包裝好靚,所有野都好貼哂英文字母,‭‬教你跟著個recipe慢慢煮。由於之前好小煮野,所以我都有d混亂哈哈。佢個recipe講到好簡單,我初初都有懷疑係咪咁跟住佢幾分終幾分鐘就得,因為對於一個平常唔識煮飯嘅人黎講,我真係唔識judge點先係得

送都黎嘅時喉(係呀!重有送貨,幾方便!:D)包裝好靚,所有野都好貼哂英文字母,‭‬教你跟著個recipe慢慢煮。由於之前好小煮野,所以我都有d混亂哈哈。佢個recipe講到好簡單,我初初都有懷疑係咪咁跟住佢幾分終幾分鐘就得,因為對於一個平常唔識煮飯嘅人黎講,我真係唔識judge點先係得,zhing係識得死跟,不過唔使二十分鐘我煮好左啦!!!!!哈哈個樣煮出黎其實重要同網商見都嘅差唔多,所以幾jimjim haha!!

食落哈哈幾好味!(雖然係關應該佢d靚料事xd)媽咪同姨媽都好欣賞!!好鐘意d pasta‭ ‬會lo埋dcheese同佢d調嘅lemonjuice,事落好refreshing同唔lou!d雞雖然係雞胸但好juicy!煮得啱啱好!哈哈,‭ ‬係我煮得啱啱好!(雖然係死跟個recipe然後mud都唔知其實xd)雖然我呀爸唔鍾意西餐,但佢都話好,話好有人情味wor xd‭ ‬因為係我煮‭ ‬哈哈xd

總括黎講,其實都真係幾正!$270雖然係for兩個人, 但其實gou3個女人仔食!雖然之後都要自己洗反碗 ><  ,但我覺得都幾好玩,得閒自己煮反餐都己jeng‭^^‬‭ ‬‭ ‬至少唔使自己買,自己調味,重要擔保一定好食!‭ ‬值得再試!!!

2013-04-19
外卖送餐