2020-12-09
趕喺晚市堂食冚檔之前再食多餐,揀咗荔枝角工廈地舖既pizza店。欣賞舖頭有擺定濕紙巾俾顧客再抹多次啲餐具,疫情咁鬼勁始終自己抹多次就安心啲既黎得pizza店冇理由唔嗌佢既手工pizza既,遺憾既係佢好正宗,冇男友最鍾意既千島醬base,咁唔緊要啦照試佢既夏威夷風情。pizza一上枱好香,批底幾脆,餡料有火腿有菠蘿有甜椒,味道都對辦;批邊一上枱熱辣辣嗰陣好鬆軟,但真係要把握時間盡快食晒。除咗pizza仲嗌咗個意粉,通常去啲未去過既舖頭都會穩穩陣陣叫個忌廉意粉,今次呢個忌廉意式煙肉手打麵真心有驚喜,個忌廉醬味道微酸,冇咁「溜」;手打麵真係有手製感覺,煙煙韌韌既~飲品方面我地share咗杯花生醬香蕉奶昔,佢個質感冇five guys嗰啲咁杰既,你可以話相對健康啲、冇咁飽肚,味道就不過不失啦