2天前 0 浏览
见到呢间餐厅嘅食评好坏参半,见openrice有折扣就嚟试下。最出名食pizza,其实平时经过都见到好多人嗌外卖。今日lunch我嗌咗一个signature的辣肉酱至尊 pizza。我觉得好好食,因为饼底够松软,有啲似松饼嘅感觉,所以佢嘅饼底系一定要趁热食,如果冻咗就会好快硬,所以咁嘅天气,如果公司地点或住嘅地方比较远,我就唔建议嗌呢间外卖,好似嘥咗呢个手工饼底。pizza够足料又多辣肉。另外嗌咗一个蒜香扁意粉,味道都唔错,原本想拣有蟹肉嘅,但系有蟹肉要加多40蚊好似唔系好抵。另外加左个水牛城鸡翼,但觉得一般,只系似炸鸡翼加左少少汁。最後嗌咗一个tiramisu, 好似其他食评家咁讲,估唔到几好食,我觉得特别之处系个饼底做得好,lunch加都几蚊就有一件,可以试下。
  • 辣肉酱至尊薄饼
  • TIRAMISU
4天前 0 浏览
上网见人话好食,谂住无咁闷又连锁店pizza就试下佢。用外卖平台叫,餐牌写名有猪仔骨,送到黎无左,睇佢张单都无,打去外卖平台联络店家话送漏左後补返黎,咁算啦。Pizza打开啲野食,一个烟三文鱼pizza,饼底几好,但系一块Pizza唔够分一块三文鱼。另一个pizza都好普通。小食-鸡翼骨瘦如柴,仲细只过麦记,味道还可以意粉净系得黑椒味,湿唔够湿,咸唔够咸。失败猪仔骨写系写ribs,谂住系好多条骨果啲,点只系得一条大骨咁,份量少度share唔到。一条骨,六人餐,我都唔知可以点切⋯条骨一边全肥肉一边全瘦肉,瘦果边「鞋」到一个点,肥果边食咗一啖就食济左,得个咸字,都唔知咩味总结-垃圾唔好食甚至乎系难食,小朋友都唔愿食。分量少,六人餐六人分仲要其中一老人一小童都唔够食,要临时再买其他食物。无下次

Pizza

小食-鸡翼

骨瘦如柴,仲细只过麦记,味道还可以

意粉

净系得黑椒味,湿唔够湿,咸唔够咸。失败

猪仔骨

总结-垃圾

2020-12-30
30 分钟 (外卖送餐)
今日黎到荔枝角食晏,搵到呢间Pizza Piazza。餐厅就主打西餐同手工pizza,我地拣左两样主食,分别系龙虾龙大利饭同埋辣肉酱至尊pizza,另外加配左水牛城鸡翼。先上枱既系餐汤,磨菇汤好creamy好浓味,好锺意,之後就系水牛城鸡翼,炸鸡翼外配上水牛城酱,唔系其他既成只鸡翼都比酱汁封实果款,食落就冇咁油腻,亦都食到鸡翼既既香脆。再黎就系龙虾意大利饭,浓浓既龙虾味已经扑入鼻,食落每一啖都有龙虾味,加埋配料真系冇得弹。辣肉酱至尊pizza,作为主打即焗手工pizza,一上枱重系热辣辣,pizza边十分脆,浓味既辣肉酱加埋肠,榄,同一众香料,真系食得出意大利pizza既感觉。最後饮品我就叫左冻朱古力,香浓既朱古力上面重要加埋cream,真系饱住走。

餐汤
龙虾意大利饭
至尊pizza
冻朱古力
水牛城鸡翼
难得有个空闲既星期四🤣黎荔枝角行阵街同朋友仔叹下邪恶Pizza先啦☺️🍕双层芝士烟肉牛肉Pizza眼花撩乱之下🤩我俩拣左人气既双层芝士烟肉牛肉薄饼😋而且12寸Size大大个PIZZA虽然抵食🙉🍕但我觉得搵多个朋友仔一齐食会好啲🙉🤪PIZZA散发浓郁既芝士香之余😋🧀食落有多重肉香亦系几特别😋🍕牛肉烟肉经烤焗後肉质滑嫩依然亦要一赞的😋🐮薄饼底唔算厚身做到薄脆既效果😆好有Crispy脆皮口感☺️🍕多配爽脆够Fresh既薄荷叶🌱☺️亦为薄饼增添香气消消滞🤪🌱
难得有个空闲既星期四🤣

多配爽脆够Fresh既薄荷叶🌱☺️
亦为薄饼增添香气消消滞🤪🌱
2021-01-07
2020-12-25 215 浏览
圣诞节晚上打算外卖个pizza 同意粉,食到一肚气。今次叫了个2人餐,火腿磨菇pizza 同蟹肉磨菇意粉。pick up 嘅时候啲单已经乱晒,话你知6:45pm ready, 去到再等多半个钟先有。心想圣诞夜,你哋多单可能乱啲,可以理解。但一打间盒意粉,份量少不用讲,啲急冻蟹肉份量应该不够一汤匙,磨菇几乎见唔到。意粉就好似就咁用水煲熟一样,无汁又无味。其实我自己煮可能好食!个pizza 啲topping 少到不得了。本来打算唔叫连锁店,圣诞对自己好啲,而家真系觉得被搵笨!
2020-12-24 140 浏览
冬至同圣诞节就到同事们都谂住买啲野食返公司食个lunch庆祝下团团圆打开openrice睇下附近有咩抵食见倒呢间餐厅几多好评喔🤗Pizza都系唔错既选择😝容易分佢都有提供唔同人数套餐,价钱都几亲民我地就拣左个四至六人餐$318套餐可以拣两个12' pizza,两个主食,一个小食,同六罐汽水我地系Openrice 落order,预返下晏2点拎薄饼1:12''辣肉酱至尊(辣味)薄饼薄饼2:12"烟三文鱼瑞可达 薄饼小食:坚水牛城鸡翼(辣)主食1:意式肉酱千层面主食2:野菌蒜油扁意粉至於汽水我地拣左三罐可乐同三罐雪碧总数$318, 整体来说四个人食刚刚好~薄饼是薄底但稍为焗得有啲脆身,有啲啲难咬,但可能系放冻左嘅关系🤔味道方面系几好食☺️ 如果有 Party系唔错既选择
冬至同圣诞节就到
同事们都谂住买啲野食返公司
食个lunch庆祝下
团团圆
打开openrice睇下附近有咩抵食
见倒呢间餐厅几多好评喔🤗
Pizza都系唔错既选择😝容易分
佢都有提供唔同人数套餐,价钱都几亲民
我地就拣左个四至六人餐
套餐可以拣两个12' pizza,
两个主食,一个小食,同六罐汽水

我地系Openrice 落order,预返下晏2点拎

薄饼1:12''辣肉酱至尊(辣味)薄饼

薄饼2:12"烟三文鱼瑞可达 薄饼

小食:坚水牛城鸡翼(辣)

主食1:意式肉酱千层面

主食2:野菌蒜油扁意粉

至於汽水我地拣左三罐可乐同三罐雪碧

总数$318, 整体来说四个人食刚刚好~

薄饼是薄底但稍为焗得有啲脆身,
有啲啲难咬,但可能系放冻左嘅关系🤔
味道方面系几好食☺️
如果有 Party系唔错既选择

2020-12-20 204 浏览
我真系好唔明白点解会有咁多好评 , 定系我真系太黑仔 。就算要写200字先至可以畀到评分,我都愿意写呢二百字,做冬谂住叫pizza,超级失望228蚊,买咗一个餐,有一个pizza、有慢煮猪骨、同埋有两罐嘢饮。 明明系2至3人餐,睇相嗰个猪骨都有几条嘅,点知嚟到见到净系得一条,又肥又冇咩肉,打去问下佢到底系咪畀错咗,又话系咁, 如果话呢个一人餐嘅咁一条我都觉得可以接受,但呢个二至三人单系点样可以共用一条 冇肉嘅一猪骨呢? 同埋openrice订嗰阵嗰个相,同实物真系完全唔同。个pizza冻冰冰,好似整咗好耐摆喺度咁,冻到根本食唔到,要放去微波炉叮完先可以食得到。超级失望早知就叫pizza hut或者phd仲好过又有送货, 真系未试过叫外卖叫到咁,灰到我呢
2020-12-19
庆祝纪念
团年饭
放工交收完行经过顺便搵食,呢间舖喺工厦地下,无大招牌,真系要探一探头望先见到。舖仔细细,20个座位,装修白色主调配以暗灯,播埋轻音乐,环境舒服。因为细场地嘅关系,只能轻声谈话,大声讲就会好嘈。侍应热情招待,亦细心讲解点餐,似乎系一家人去营运间店,两三个人包办落单、执枱、送餐,唔好期待集团式嘅服务。无一人套餐,只能单点叫。单点披萨只提供12寸大,幻想唔到一个人点食。店姨姨贴心介绍可以两款味混合一个批,就点咗夏威夷风情同红魔鬼,忍唔住口点多一客水牛城鸡翼。即叫即整嘅关系所以等咗十分钟左右先上鸡翼。一客8只,几个人分食适合啲。端到上枱,有阵香香地炸物味,色泽还好,希望摆盘落多少少功夫。每只鸡翼都焗炸到深金黄色,配埋个水牛城酱,咬落去第一啖系脆炸口感,再咬嫩嫩鸡肉,尚有保存肉汁,水牛城汁酱系偏酸带轻微辣及甜,辣味又唔会盖过晒,只系小小哋开胃感,似辣椒仔酱嗰种。另一啖点埋跟盘嘅沙律酱,又唔同风味,个酸酸感觉又再醒神咗!不过要留肚食披萨,否则会食半碟。隔多十分钟左右,送上期待嘅双并披萨!望到个12寸批,真系呆一呆,但食指已经按挎不住,芝士味十分香。先试咗夏威夷风情,批底好薄,厚度似厚切薯片左右,上

隔多十分钟左右,送上期待嘅双并披萨!望到个12寸批,真系呆一呆,但食指已经按挎不住,芝士味十分香。先试咗夏威夷风情,批底好薄,厚度似厚切薯片左右,上手暖暖的。咬落去,批底系脆、有咬劲,唔系一团腍糍糍面粉,加埋茄酱、流流哋芝士同酸甜菠萝,好食!咬完一啖又一啖,既有菠萝又有火腿及甜椒,足料无呃人。咬到批边,本身仲犹豫食唔食好,怕太乾身又太饱,忍唔住咬埋去,发觉个面仲系脆,口感有啲似英式松饼嘅烟韧。唔知师父用咗几多种面粉同时间发酵?

食完一只味试埋另一只红魔鬼,见到有辣椒,好惊会喷火式嘅辣度。焗到半脆口嘅辣肉肠配埋茄酱、芝士,未入口口水流。一咬三重口感,既有小小过口瘾辣味,又有茄酱嘅酸甜味,後劲嘅奶香暖绵芝士,赞啊!

一个人点食都食唔到一个12寸批,所以惟有打包返屋企。除咗提供餐盒,店员超级好提示翻热食唔使翻入焗炉,避免太乾身,着我用煎Pam 烘一烘翻热就可以啦。希望下次可以再试其他美食呢。

整体嚟讲,呢个价钱有呢个喜出望外嘅味道,相对返个份量系超值嘅!雀仔胃嘅女仔,同雀仔胃姐妹嚟,一个批加小食应该够;如果同正常食量朋友,就可能搭多个饭/粉。
2020-12-10 403 浏览
去到荔枝角,想食程班长,但人山人海,无奈之下搵下其他野食。估唔到发现左呢间手工pizza,试试佢又竟然有意想不到既惊喜。临近圣诞,餐厅都布置好晒,坐落感观环境都唔错👍🏻。仲有晚市套餐嫁!不过本来只想食小小野,所以今日都系唔好咁贪心,haha。话明手工pizza,呢个就一定要试啦,叫左个夏威夷pizza,有菠萝、红黄椒、火腿、芝士、配料都算足够。特别一题一定系佢个饼底,饼底果然有惊喜,同平时大型连锁店唔同,佢呢个饼底就烟un d有咬口d,个人都几钟意。此外,佢地亦明显用上榄油,食落都比较健康。然後就叫左个忌廉烟肉手工意粉。呢度除左pizza系手工,意粉都系手工嫁!意粉同样地,比较有咬口,配上餐厅特制既忌廉汁,个人就好钟意个汁,够晒香又够浓郁,唔错。饮品上就试左佢地既奶昔,花生酱香蕉奶昔,我睇住佢地即叫即制,香蕉仲好新鲜,仲有细细粒既花生碎同花生酱味,钟意花生酱既你,一定要试试佢。最後埋单都系合理范围,食得出每一样都系手工制作,支持小店。整体而言,环境、服务、食品都算唔错。
去到荔枝角,想食程班长,但人山人海,无奈之下搵下其他野食。
临近圣诞,餐厅都布置好晒,坐落感观环境都唔错👍🏻。
2020-12-09 221 浏览
赶喺晚市堂食冚档之前再食多餐,拣咗荔枝角工厦地舖既pizza店。欣赏舖头有摆定湿纸巾俾顾客再抹多次啲餐具,疫情咁鬼劲始终自己抹多次就安心啲既黎得pizza店冇理由唔嗌佢既手工pizza既,遗憾既系佢好正宗,冇男友最锺意既千岛酱base,咁唔紧要啦照试佢既夏威夷风情。pizza一上枱好香,批底几脆,馅料有火腿有菠萝有甜椒,味道都对办;批边一上枱热辣辣嗰阵好松软,但真系要把握时间尽快食晒。除咗pizza仲嗌咗个意粉,通常去啲未去过既舖头都会稳稳阵阵叫个忌廉意粉,今次呢个忌廉意式烟肉手打面真心有惊喜,个忌廉酱味道微酸,冇咁「溜」;手打面真系有手制感觉,烟烟韧韧既~饮品方面我地share咗杯花生酱香蕉奶昔,佢个质感冇five guys嗰啲咁杰既,你可以话相对健康啲、冇咁饱肚,味道就不过不失啦

2020-12-09
2020-12-07 198 浏览
Weekend去左D2 place行 睇下市集行到咁上下肚饿 即刻搵野食 D2 place就无咩嘢食架啦 紧系去工厦搵下有咩好西食啦🤩行过见到间西餐 专门食pizza好似好正咁一於试下佢既set lunch la🤤Order完既送上磨菇忌廉汤味道正正常常大爱pizza既我紧系要叫pizza la🥰辣肉酱至尊系一定无死既馅料 lolPizza底唔会好似食紧面包咁 系带有咬口 唔会系连锁店既厚实型手工pizza几好食 番茄酱底酸酸甜甜好开胃加上面层既cheese好够香❤️再加左一碟小食 坚水牛城鸡翼🌶🌶4只大大只 炸完淋汁唔会整淋晒好怕食个皮唔脆既鸡翼个汁调教得好好 唔会太辣 好开胃 最後饮埋杯热咖啡为我既午餐划上完美既句号
Weekend去左D2 place行 睇下市集

好怕食个皮唔脆既鸡翼
个汁调教得好好 唔会太辣 好开胃

最後饮埋杯热咖啡为我既午餐划上完美既句

2020-12-04 133 浏览
Nice to have different options availabe for work lunches and this small pizza place offers a change from the 'cha chaan teng'.Four of us eating and we went for 2 pizzas, buffalo wings and a pasta dish to share.Lunch included a soup which was mushroom that day. Consistency of soup was ok.Both the pizzas had a lovely thin crunchy crust. Toppings were not overly generous but suffucient.Margarita Pizza ~ Fresh basil, mozarello cheese and tomato sauceParma Pizza ~ Parma Ham, mozarello cheese, argula.

set soup - mushroom

Margarita

Parma Pizza

We tried the linguine with wild mushroom and garlic. It had kick with the added spiciness.

Linguine with wild mushrooms and garlic

Buffalo wings were a generous portion (8) with plenty of sauce which wasnt too spicy.

Buffalo Wings

Service was efficient which is so important for those work lunches.
Worth a try if you like pizzas especially when there is added bonus of discount on offer.

2020-12-02
Margarita
Parma Pizza
  • parmapizza
  • ParmaPizza
2020-11-27 212 浏览
位於荔枝角D1出口,行出大马路旁就会见到pizza piazza 平时人来人往,始终工厂区车又多人又多今次拣左傍晚食,上网得知电话预约有75折入到去後,环境相当清幽,楼底比较高,所以空间感比较大Menu 简单易明,主要分为散叫及套餐最後友人决定二人餐首先奉上餐汤为椰菜花汤,入口好顺滑,材料打得好碎之後上左黑松露薯条同餐饮,相当惊喜。 朱古力好有心思加上cream 同热柠茶以茶壶上,保持热度至於薯条十分脆口主食拣选忌廉意式烟肉手打面同蓝芝士牛肉pizza 烟肉相当香,肉味香浓,有少少似腊肠既感觉。 手打面厚度刚刚好,十分有咬口至於蓝芝士牛肉系招牌之一,蓝芝士有种独特既香气,配上牛肉微微咸味另外饼底好食,多吃几件也不会感到个肚好撑整体服务不错,员工会主动上前帮忙。食物质素也不错👍🏻
平时人来人往,始终工厂区车又多人又多

今次拣左傍晚食,上网得知电话预约有75折
入到去後,环境相当清幽,楼底比较高,所以空间感比较大

Menu 简单易明,主要分为散叫及套餐
最後友人决定二人餐

首先奉上餐汤为椰菜花汤,入口好顺滑,材料打得好碎

至於薯条十分脆口

主食拣选忌廉意式烟肉手打面同蓝芝士牛肉pizza

另外饼底好食,多吃几件也不会感到个肚好撑

整体服务不错,员工会主动上前帮忙。食物质素也不错👍🏻
2020-11-22 124 浏览
餐汤 忌廉磨菇汤 水汪汪 唔香无口感,黑松露酱芝士薯条,期待芝士系半溶状态 点知求其少少芝士碎 一pat酱系中间 Hea爆出品 仲要卖78蚊 完全唔收货,龙虾意大利饭无龙虾味 反而好重蕃茄洋葱味成个饭系系偏酸既唔系味 d饭有咬口系正常 但系硬得黎一咬就散 无烟韧无口感,完全唔系果回事, 蟹肉大虾pizza 味道可以既,但蟹肉奇少 所谓既大虾 就系几粒虾仁 唔舍等比人食 , 再讲摆盘...完全无摆过,服务态度唔算好差 但唔系好 ,总结系 唔好食无下次
餐汤 忌廉磨菇汤 水汪汪 唔香无口感,
2020-11-21 217 浏览
今日去明爱医院探患病入院的朋友,临走时朋友话长沙湾间即烤手工pizza 做得好好食,店名叫做pizza piazza,於是我就依地址行过去长沙湾。餐厅在工厦地下,每台都有清水供客人饮用。餐牌上的pizza都有好多种类,连素食都有。我最後拣咗蟹肉大虾,pizza size 有12寸,饼底系薄的,上枱时pizza热辣辣,饼边烤至微蕉,外脆内软,更可闻到经烤焗所渗出来的香味,配搭鲜虾、蟹肉、红黄椒和蛋黄酱制成,美味而富口感!
餐厅在工厦地下,每台都有清水供客人饮用。
餐牌上的pizza都有好多种类,连素食都有。