2018-12-09
想食日本菜,但又唔想食壽司魚生,朋友就推介左我黎呢間,以吉列牛做招牌。餐廳裝潢都好有日本風,因為我坐左bar檯,望住前面成列日本酒,都幾有feel。講番野食,前菜係炆牛舌,牛舌好入味同煮得好淋,平時嘅我唔太鍾意食蘿蔔,今次我難得都食曬。名古屋雞翼。個醬汁好正,燒得其實都唔錯,外皮脆,但同時肉汁都保存得好好,不過食到最後一隻,雞翼有少少血絲出,有啲失色。芝士和牛吉列球。將和牛攪碎,整成球狀,再加上芝士,其實呢個組合冇得輸。挑剔位會係整體過乾。安格斯盛盒。黎到呢度就真係冇理由唔試下佢嘅吉列牛,紋理勁靚!呢度仲可以diy自己燒,想要幾成熟都得。另外都有提供3種醬料,正!最後嗌埋個野菜牛肉泡飯。隔離會提供埋蛋、紫菜同埋蔥,又係可以自己決定加唔加。牛肉份量都唔少,差唔多啖啖都mix到菜同牛肉,如果偏好清淡嘅,應該會鍾意。