餐厅: 雅 ‧悠蔬食
资讯:

2017-12-23 118 浏览
大時大節,日日大魚大肉,所以食少餐肉,殺少餐生,食下齋。上次情人節同老婆食左銅鑼灣果間分店,好好食,今次食尖沙咀呢間。前菜有紅菜頭沙律,烤夫同埋薯仔沙律,分開係好食的,不過夾埋有啲奇怪,可能烤夫同沙律不太夾。仲有香芒牛油果手卷,有點海膽手卷的感覺。湯係菠菜忌廉湯,濃滑,唔知點解有黑松露味。主菜係忌廉意大利飯同埋黑松露螺絲粉,香濃。跟忌廉飯的有個腐皮卷,好似骨付腸的樣子,幾得意;跟螺絲粉的係天婦羅甜薯,雖然對蕃薯興趣不大,不過佢炸很個皮好脆,有驚喜。最後甜品係班蘭椰汁千層糕,都不錯。埋單五百幾,抵過食buffet!
大時大節,日日大魚大肉,所以食少餐肉,殺少餐生,食下齋。
湯係菠菜忌廉湯,濃滑,唔知點解有黑松露味。
最後甜品係班蘭椰汁千層糕,都不錯。
埋單五百幾,抵過食buffet!