今日拣咗太平馆叹个饱,呢间历史悠久嘅茶餐厅一入去就有种穿越返旧香港嘅感觉。先嚟碟瑞士鸡翼,外皮煮到啱啱好嘅焦香,汁料嘅味道淋过翼仔真系好入味,甜中带咸,好惹味😋!烧猪髀饭嘅猪髀烧到皮酥肉嫩,啲骨头肉一咬就散开嚟,淋上𠮶啲特制豉油,香浓惹味,配饭真系绝配🍚!唔少得嚟个干炒牛河,牛肉嘅滑嫩同河嘅齿感夹埋一齐,炒得火候恰到好处,每一啖都充满咗瑞士汁鼓油𠮶种独特嘅香味。跟住,临尾啱啱好食到份梳乎里,内外皮别具特色,外层焦香脆口,内里嘅忌廉够滑,真系软绵绵嘅极致享受,又唔会过分甜腻🍰。依家算系完满结束我嘅美食之旅,食完咁满足,连个心情都好咗!下次有机会一定会再嚟,探索下次食点啲咩。#港式美食 #老字号 #太平馆

#港式美食 #老字号 #太平馆