2020-09-15
之前都聽過呢間茶記係新蒲崗區老字號陳儀興飯店頂手回來做的,原本叫玫瑰餐廳,頂手後加上了陳儀興三字。有米芝蓮大廚坐陣嘅火鍋店會係點?🧐😍今次就專登過來朝聖。佢位置喺mikiki商場附近,就咁睇以為係普通茶記,其實原來係隱世食店。胡椒豬肚雞湯似乎係必點項目,啱晒我地兩個都好中意飲湯😂 仲有優惠價加$1 有一口牛柳粒😍 另外我哋仲叫咗幾款呢度獨有嘅特色火鍋配料,包括豆豉鯪魚餃同手打麻辣豬肉丸。仲叫咗兩款蔬菜,冬瓜同西洋菜。最後唔少得當然要試吓佢哋嘅鑊氣小炒。我哋係餐牌上嘅熱門推介揀咗兩樣,拔絲咕嚕肉同埋椒鹽脆肉鯇😊😊 非常豐富!首先飲左一碗湯再落雞,半隻雞都好多,分量十足!再黎就飲多碗湯同食雞😌😌 好鮮味滋補,豬肚新鮮爽口👍🏻剛剛好小菜到啦,熱辣辣即刻食就最正!椒鹽脆鯇好惹味香口,炸得乾身,食多幾件都唔油。咕嚕肉就皮薄爽口,唔會麵粉多過肉😂啖啖肉😆😆睇相就知道非常足料,火鍋配料亦全部大大碟。餃子好特別,出奇地夾!一蚊一口牛柳料絶不馬虎!好好食!麻辣豬肉丸好足料,好多香料!今餐真係飽到要打包,三個人食都夠,兩人食都只係4百幾。
睇相就知道非常足料,火鍋配料亦全部大大碟。
餃子好特別,出奇地夾!
一蚊一口牛柳料絶不馬虎!好好食!
麻辣豬肉丸好足料,好多香料!
今餐真係飽到要打包,三個人食都夠,兩人食都只係4百幾。