2025-06-06
【#思思賢食好西】🌱 SEED by Farmacy:數碼港 Farm-to-Table 新體驗!從種子到餐桌嘅滋味!😋又嚟到數碼港嘅 SEED by Farmacy 食 lunch 啦!佢哋嘅 "從種子到餐桌" 概念真係好正,每次嚟都覺得好 impressed!餐廳入面有個 Smart Farm Lab,可以親眼見到佢哋種植各種蔬菜,例如生菜、羅馬生菜、火箭菜等等,真係保證食材夠晒新鮮!🥬 真係由你眼見嘅種子,變成你碟上面嘅美食!上次試咗佢哋嘅招牌炭燒雞扒,雞肉 juicy 又入味,配埋新鮮嘅蔬菜,真係 perfect match!今次就叫咗佢哋嘅 Margherita Sourdough Pizza,嘩!一上枱就聞到好香嘅 pizza 味!🍕 個 pizza 好足料,有好多 mozzarella cheese 同埋新鮮嘅番茄,食落去酸酸甜甜,好開胃!個 sourdough pizza crust 仲好有咬口,充滿麵粉香!火爐焗嘅 pizza 真係唔同啲!不過今次佢哋嘅 Flat White 就失色咗少少...☕️ 咖啡味唔夠濃郁,奶泡都唔夠細滑,希望下次可以改善啦!