2023-12-13
早就聽講呢間係打卡必到的餐廳,好有氣氛既門口,入到去都仲有好多打卡位,希波米亞風的佈置令餐廳感覺很舒適😛冬日暖意三重特濃芝士火鍋火鍋打得多,咁精緻嘅法式芝士火鍋就少見😍 芝士有足夠的燃料保持熱辣辣的溫度,而且越煮越濃郁,配搭牛舌、海蝦、西蘭花、戚風蛋糕、薯仔等小吃,開胃又惹味蒜香牛油蟶子拼蒜香包第一次見到這個配搭🤤🤤通常都是蒜蓉大蝦,蟶子感覺更加名貴,蟶子經蒜蓉及牛油烹調後,香氣四溢,口感保持鮮嫩多汁,再搭配上烤得香脆的蒜香包,豐富的口感和滋味令人感到很滿足☺️香濃蟹膏手捲意粉配香焗明太子手拆蟹肉第一次吃到這種手卷意粉,比一般意粉煙靭,而且因為中間通心,佔了很多醬汁,非常入味👍🏻意粉煮得剛好彈牙,搭配上香濃的蟹膏和手拆的蟹肉,每一口都能品味到海鮮的鮮美。再加上香焗明太子的濃郁味道,好好食🤤最後當然要試下招牌焦糖pancakePancake有成厚厚兩層,輕輕一推就已經震謄騰,果然食落去口感鬆軟,最最最欣賞係蛋味超級香濃,配搭澎湃嘅忌廉,真係好正,好食過一啲日本過江龍要長期排隊嘅鋪頭🫢
冬日暖意三重特濃芝士火鍋
蒜香牛油蟶子拼蒜香包