2023-09-30
KABOOM 尖沙咀由開張一直都想去既東南亞主題Fusion菜餐廳,直到生日終於有機會啦😍位置尖沙咀非常方便,20樓剛好對正維港靚景,再上一層仲有個戶外露台飲野既地方👍我地先係樓下晚餐,室內環境好舒服,隔住落地大玻璃窗可以享受到維港夜景,室內氣氛都幾好,雖然坐滿一D都唔覺嘈。呢度酒類飲品聽講唔錯,所以我地撰擇Bar枱,同時可以同調酒師互動,佢地每一個都好nice而且好細心,因為老公唔食得太甜,特別為佢調配一杯啱佢既coctail👍知道我生日仲特別炮制左個甜品俾我🥰見佢地成晚雖然都好忙,但對每杯飲品都好細心調製,每一杯都靚靚咁上枱👍👍I Don't Want to Go Home - 調酒師特意調低甜度,但又不失原本既風味Miss You - 好鐘意佢既雀仔造型,味道亦相當啱我酒量不是太好既人食物方面都係無失望: KABOOM Sharing Platte - 成個併盤好豐富,五款小食份量好足夠,甚有泰式風味😋Scallop Carpaccio - 帶子鮮甜配上自家製冬陰醬汁好醒胃👍Rib Eye Steak 10oz - 炭香味重同牛味配合得剛剛好👍👍Sambal Stingray -
食物方面都係無失望:
Sambal Stingray - 有點意外既菜式,本以為全炸但中間部份魚肉軟滑,外脆內軟仲好重魚香,連老公本身唔食魚既都讚👍👍👍
好滿意全晚既生日飯,呢度的確係一個食飯同飲野既好地方,之後都會再約朋友來