KABOOM

2023-02-06 160 浏览
終於帶同男朋友一齊嚟朝聖我哋好好彩坐到室外rooftop 上到去餐廳係整左一個個燈燈帳幕吖隔離好多情侶慶祝緊 感覺好浪漫🌹別有一番感覺我哋係坐巴台位置一坐低就嗌cocktails嘆下先我叫左Wooho! What a day! 有個籐藍裝住,有花花同葉做裝飾非常之東南亞感覺,酸酸甜甜,酒味比較濃男朋友就揀左,貪個名嘅意思Everyday feels like a Monday !! 藍綠色嘅嘢飲,打卡真心靚呢杯酒味就淡啲,我覺得適合女仔飲多啲我鐘意呢杯嘅口味多啲頭盤就係Prawns taco入口係好清新 唔會有過多醬汁嘅heavy 感塊taco 非常之脆口 我好著重塊taco口感如果taco冧左 個餡幾正都係浪費三文魚子加熟蝦,醬汁味道屬fresh嘅類型食嘅時候 要小心啲咬 多餡到會爆出嚟呢三件taco 係出色嘅!主菜我點左燒春雞原隻上台,番茄🍅同秋葵做配菜燒春雞係juicy嘅 皮唔油膩而肉方面呢非常之重香料味 估計醃製嘅時間係比較長所以好入味 香草味係呑左舊雞陣味仍在口中 幾好嘅另一樣主菜係 冬蔭公海鮮意大利飯啲海鮮🦞原隻上嘅 擺盤都好靚飯方面 係有濃烈冬蔭公香味唔係食落好酸辣 反
終於帶同男朋友一齊嚟朝聖

我哋好好彩坐到室外rooftop

上到去餐廳係整左一個個燈燈帳幕吖

隔離好多情侶慶祝緊 感覺好浪漫🌹

別有一番感覺

我哋係坐巴台位置

一坐低就嗌cocktails嘆下先

我叫左Wooho! What a day!

有個籐藍裝住,有花花同葉做裝飾

非常之東南亞感覺,酸酸甜甜,酒味比較濃

男朋友就揀左,貪個名嘅意思
Wooho  what  a  day  /  everyday  feel  like  Monday

藍綠色嘅嘢飲,打卡真心靚

呢杯酒味就淡啲,我覺得適合女仔飲多啲

我鐘意呢杯嘅口味多啲

頭盤就係Prawns taco

入口係好清新 唔會有過多醬汁嘅heavy 感

塊taco 非常之脆口 我好著重塊taco口感

如果taco冧左 個餡幾正都係浪費

三文魚子加熟蝦,醬汁味道屬fresh嘅類型

食嘅時候 要小心啲咬 多餡到會爆出嚟

呢三件taco 係出色嘅!

主菜我點左燒春雞
燒春雞

原隻上台,番茄🍅同秋葵做配菜

燒春雞係juicy嘅 皮唔油膩

又唔會太濕 剛剛好

我覺得呢個飯係必點嘅

今次無點甜品 我食完飯已飽飽

人均消費: $500-$700

記得提早預約,真係好full !!!

2023-02-02
燒春雞