2016-07-13 234 浏览
半熟系列食品而家大行其道,耳聞日本另一個人氣品牌準備來香港,公司附近商場最近開了半熟工坊,而家不用再排隊了 ,每次經過屯門店冇人龍,就算放工去買好易買到,今次買了曾經推出綠茶半熟蛋糕,半熟工坊同台灣另一個品牌食法有分別,台灣個個半熟蛋糕亦買過,台灣個個蛋糕可以凍食同熱食冇問題,半熟工坊呢個只可凍食,其實買過原味試過熱食,個人覺得熱食比凍食,今次吃綠茶半熟蛋糕,講賣相的話,香港本土品牌的確比台灣個個好睇,味道大家各有千秋,我覺得半熟工坊拎出去行一陣街方便好多,當我買完綠茶蛋糕返屋企有些小期待,坦白咁講,我有些小失望,綠茶味道不夠濃郁,綠茶個種回甘味道吃不出,甜味就剛剛好,綠茶半熟蛋糕比原味貴10元,我真是不習慣凍食,凍食味道真是差些小,屯門店服務都OK啦,好彩不用排隊,屯門店相比TST店人流有所不及,勝在方便我這個新界人以後不用去太遠 ,價錢85元有5個 ,我用來做早餐,下次只會買原味味道綠茶半熟蛋糕,綠茶味不夠濃郁,至於綠茶回甘味道好少,勝在甜味剛剛好賣相半熟工坊比較好睇D服務我覺得都OK環境屯門店算是3間分店,地方最大和裝修最靚,在店内不會感覺太迫價錢85元/5個
綠茶半熟蛋糕

價錢
85元/5個
2016-05-31
外卖自取
$17 (早餐)