2020-03-21 817 浏览
上星期有快闪优惠,有即减400 既coupon code仲抵过之前65折~~白色情人节又用得,当然要试下依间出名又贵又有景既buffet6 点开始,我地大约6:15到,安排既座位唔系正面对海,但都望到对面景色见到人人手拎一碗炖汤,所以我地又点知一开盖。。。个牌仔写住蟹肉燕窝炖汤,燕窝系中间有一撮仔但我地捞匀成个汤都见唔到蟹肉。。得d 劲碎既竹笙碎一笔落去,乜料都笔唔到甘。。。第一碗汤已经甘样,即刻留下坏印象之后本身一定系食蟹脚,点知得番劲瘦弱d 脚仔系个大兜度。。。谂住等refill...点知再也无refill 过!!!仲满心期待refill 既时间先食下其他冻食,左面系烟三文鱼,绝对好食过佢d 三文鱼鱼生,鱼生食左几款都系无咩味。。系咩味都无,无鱼味 无海水味其实唔止鱼生,面包蟹亦都系甘,我最后见到无refill 蟹脚,都夹左两条脚仔,反而蟹脚系有味,唔错,可惜太瘦无咩肉之后就食热食,龙虾都系无味。。蟹钳就有d 汁先有味,鱼正常,右上就系无味既面包蟹唔明点解佢地d 海鲜都系无咩味。。,片皮鸭正常,鸭味好重,鲍鱼糯米饭好食,鲍鱼够味又弹牙其他系正常水准最出色既天妇罗无影到,但得虾一款,
上星期有快闪优惠,有即减400 既coupon code

见到人人手拎一碗炖汤,所以我地又

点知一开盖。。。

无蟹肉既蟹肉燕窝炖汤

个牌仔写住蟹肉燕窝炖汤,燕窝系中间有一撮仔

但我地捞匀成个汤都见唔到蟹肉。。得d 劲碎既竹笙碎

一笔落去,乜料都笔唔到甘。。。

第一碗汤已经甘样,即刻留下坏印象

仲满心期待refill 既时间先食下其他冻食,

唔明点解佢地d 海鲜都系无咩味。。,

片皮鸭正常,鸭味好重,鲍鱼糯米饭好食,鲍鱼够味又弹牙

其他系正常水准

最出色既天妇罗无影到,但得虾一款,真系好食,其他热食都无咩特别

好快开始食甜品, 因为冻食唔refill, 热食普通,唯有转攻甜品,睇落甜品款都好多,似系无cut

拿玻仑够酥脆~但都系输比九龙同八度

大部分甜品都系偏甜左d, cheese cake 芝士味差甘d

生果全部都唔甜,偏酸

够钟有侍应打钟就知梳乎厘出炉,热辣辣够松软又唔甜,真系唔错

当晚星期六只有七成满到

如果洲际唔系一间出名五星级酒店,用将货就价会心理平衡d, 如果原价加一成千蚊连蟹脚都唔refill, 真系完全唔会回头

其实依家五百几蚊,五星级酒店连蟹脚都要省皮,都永无回头

黄金五百几有烧野食,冻海鲜refill 点都好过佢
2020-03-14