印度菜就話香港都多姐食印度嘅素食你未試過啦掛 😂今日帶個英國讀書既朋友去試一試 話左個新奇既小百科俾我聽👳🏽‍♂️ 原來印度菜嘅廚房係最乾淨 大家都聽過做果行就唔會食果行 係因為你會知道入邊好邋遢 但係因為印度屋企嘅廚房通常都係open kitchen. 所以佢哋對待廚房嘅習慣都係保持好乾淨 包括飲食行業 所以好多嘢都有例外唔可以一概而論 👨🏽‍🍳講返餐廳先 入到去發現大部份都係非香港裔嘅朋友 反正只有兩三台係香港客 即係證明呢一度嘅一道菜一定好正宗 個環境設計相當着舒服 張枱都好大可以擺到好多食物 燈光明亮 只係一間高檔嘅印度菜 (八卦)不知道大部份嘅非港人士都着得好光鮮 唔知呢間鋪頭係唔係喺佢哋嘅中過廿level 呢 咁嘅格局以為會好貴啦 但係我覺得又係可接受嘅範圍 印度素菜既選擇原來都幾多 小食:Mix chaat 印度特色拼盤 $80一見到個名以為係一啲煎炸小食嘅集合啦點知原來係一個凍盤 入邊有啲扁豆餃子炸圓脆餅油渣青椒乳酸薯仔甜酸醬同埋一啲香料 類似一個白色嘅咖喱🍛 朋友好鍾意食呢一個嘅酸酸甜甜香料咖喱味 我就覺得真係好神奇出邊冇咩點見過或者都唔會專登去試 幾推介俾大家烤蘑菇
印度菜就話香港都多姐

印度素菜既選擇原來都幾多
小食:Mix chaat 印度特色拼盤 $80

一見到個名以為係一啲煎炸小食嘅集合啦

烤蘑菇串 $95

個蘑菇串幾多 佢出邊係包左一層野先入邊先係蘑菇 出邊嘅口感有少少似魚蛋咁 烤得好香 似係有少少近黃咖喱嘅味道

咖喱薯仔包 $75

個咖喱味我好鍾意 唔係平時喺沙嗲王或者港式印度咖喱嘅味道 難得啱啱好 個包好軟熟好好食 呢個比較接近平時大家喺其他餐廳食嘅咖喱味道 所以唔想是太過新奇有趣嘅嘢嘅話可以食呢個你哋會覺得好食

今次嘅食評只可以講都大概嘅感覺因為真係唔熟悉印度嘅香料名所以根本就講唔出佢嘅確實味道
但係逢親一個月裏面嘅齋戒月日就一定會好爆 所以大家可以留意下