2018-04-01 359 浏览
這間小店我成日幫襯,原因只有一個,佢哋有一個絕配,時不時我就會上癮一樣去呢度食鹹檸七配越式法包!因為呢間小店室內空間比較小,沒有太多嘅座位,所以係下午時間成日都冇乜位,需要等位,大家嚟呢度食嘅時候,最好係午餐時間過咗就可以慢慢享用啦!呢個絕配係我嘅下午茶,首先講講鹹檸七,呢個鹹檸的汁係佢自己調配嘅,同出邊唔同㗎 ,一口法包一啖鹹檸七,鹹鹹甜甜好過癮!至於個包外皮鬆脆,裏面嘅餡料超級豐富,包括有酸蘿蔔、扎肉、青瓜和生菜,我相信佢有放少少牛油,所以食落去外脆內軟又香口,酸蘿蔔十分爽脆,口感層次很豐富!大約消費$60以下,呢間小店仲有好多好吃嘅河粉!如果有機會嘅話大家試吓我呢一個絕配作為你嘅下午茶時光!