同友人食日本直送蠔1.5小時放題我其實係一名蠔痴,所以食放題絕對啱我位於中環嘅喜多嬉牡蠣屋(11頭才新開)以高質生蠔聞名嘅日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場直接進口生蠔。🤭我睇現場都好多食客叫放題啊餐廳報置得似日本居酒屋好簡潔又舒服仲有好有禮貌又靚仔嘅男服務員🤩不斷幫我哋換碟,令我有些唔好意思而我最欣賞係放題都有別緻嘅前菜用上木制嘅九共格餐盤,顯得很有品味9款前菜中,我比較深刻嘅係日本直送象拔蚌刺身 (非常爽口)喜多嬉牡蠣茶漬飯 (蠔味湯好鮮甜)二色燒活白鰻 (唔腥又滑)天婦羅紙燒熱吞拿魚蓉 (非常新鮮嘅吞拿魚)🦪我最享受那種日本生蠔鮮味又係我第一次食自家製配土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和葱花配生蠔食帶微酸,味道又好似柚子咁鮮甜真估唔到好冰涼土佐酢啫喱係咁夾好味都唔使加任何檸檬汁,可惜冇外賣生蠔嘅強烈鮮味在我口腔中揮之不去好水潤又creamy質感帶少少海水味,其鮮味表現得最出色🦪鐵板烤牡蠣雖然冇生蠔咁有海水鮮味但一入口滿滿的汁溢橫流帶來好暖胃又好幸福嘅口感🥰💡原來食多些含礦物質嘅蠔,對於免疫系統也有益處,原本也有美容功效😘🐚燒日本直送帆立貝: 我一口咬下係好香口又多汁,原來仲配上六款醬汁(好似食火鍋咁
同友人食日本直送蠔1.5小時放題
我其實係一名蠔痴,所以食放題絕對啱我
位於中環嘅喜多嬉牡蠣屋(11頭才新開)
以高質生蠔聞名嘅日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場直接進口生蠔。

🤭我睇現場都好多食客叫放題

餐廳報置得似日本居酒屋
好簡潔又舒服

仲有好有禮貌又靚仔嘅男服務員🤩
不斷幫我哋換碟,令我有些唔好意思
而我最欣賞係放題都有別緻嘅前菜
用上木制嘅九共格餐盤,顯得很有品味

9款前菜中,我比較深刻嘅係
日本直送象拔蚌刺身 (非常爽口)
喜多嬉牡蠣茶漬飯 (蠔味湯好鮮甜)
二色燒活白鰻 (唔腥又滑)
天婦羅紙燒熱吞拿魚蓉 (非常新鮮嘅吞拿魚)

🦪我最享受那種日本生蠔鮮味
又係我第一次食自家製配土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和葱花配生蠔食

帶微酸,味道又好似柚子咁鮮甜
真估唔到好冰涼土佐酢啫喱係咁夾
好味都唔使加任何檸檬汁,可惜冇外賣

生蠔嘅強烈鮮味在我口腔中揮之不去
好水潤又creamy質感
帶少少海水味,其鮮味表現得最出色

🦪鐵板烤牡蠣雖然冇生蠔咁有海水鮮味
但一入口滿滿的汁溢橫流
帶來好暖胃又好幸福嘅口感🥰

🐚燒日本直送帆立貝: 我一口咬下係好香口又多汁,原來仲配上六款醬汁(好似食火鍋咁多)
我特別最鍾意落蒜蓉汁、乾瑤柱醬及芝士醬。
我認為只係落少少就夠,特別帶出熟海鮮嘅鮮味。

我朋友同我一樣都鍾意食串燒🍢
所以我們額外點多了串燒黎食
烤得好色香味俱全,真好考耐性和經驗
我比較最鍾意食嘅係厚切牛舌、
雞軟骨、雞皮,令我覺得最滋味嘅係燒雞肝,佢肥美嘅程度唔會輸蝕過鵝肝,好惹味!
🥤我哋又叫了冰凍桃花茶,好重茶香味。

我覺得今次幾百文一人,就食到噉高質素嘅蠔,真係唔錯,絕對回本!我已忘了食了幾多隻😅
你要知道而家食海鮮,叫多幾碟海鮮
都唔止呢個價錢啦,更何況係任食放題呢?
身為愛吃蠔嘅你,好值得一試🥰🥰