2017-11-16
嘩,呢間神山一開張已經超大人氣,原本開張第二日想去但點知多人到要等50張枱,無奈下放棄。今次特登平日6pm就去,果然無咁多人,yeahhh 咩要試啊!餐牌除左拉麵原來仲有好多小食,先來萍果沙律,沙律醬味道酸酸甜甜好開胃,萍果亦夠曬爽甜,做前菜一流。之後我見枱枱都食呢隻豬手,果然骨膠原非常豐富,咬落好黏口,好入味,食完一隻都唔覺溜,女生特別喜愛。男生愛飲啤酒所以呢碟魚仔,一啖一口剛剛好,外脆內軟,送酒啱曬。再來一碗鮫子,餃子一粒都算細,而且皮薄饀多,皮好滑,咬落入面好juicy,好味。主角來啦,來呢度就係為左呢碗沾麵,麵身較粗,好有口感,點埋醬汁一齊食,味道超濃郁,最正係個舊燒過的厚切义燒,肥瘦剛好,好嫩滑,超入味口感同味道都一流,一定要試。但我個人覺得一個人食曬整碗沾麵會有少少溜,所以叫一碗湯麵,每人食一半剛剛好,呢碗醬油拉麵每日限量,我早去又可以試埋,真開心!湯拉麵麵身幼d,湯低好濃郁,食完都無見口渴,證明真材實料,真心好味,難怪被網上瘋狂推薦。走個時廚房入面個日文廚師仲超nice地同我地byebye,一定會再來,但下次希望唔洗排咁耐隊就好了。