2020-11-18 846 浏览
。今日再一次黎到观塘APM行街街,其实APM除左多野行多野买之外,仲多好野食。今次小编就黎到2楼既神山面屋享受下日本面食。🥰🥰。平时食日本野,吾系居酒屋,就系刺身、烧肉、丼等等。其实日本既面食都系好野黎,主要有分沾面、冷面同汤面3种,😍今日小编就带大家见识下沾面同汤面。💓。神山豚肉沾汁面 $89面条系孖条黎,好特别,双重口感双重感受,个沾汁记得一定要趁仲暖既时候沾黎食,小小面甘慢慢将d沾汁挂满面条,再一啖食落口,劲好食。记得吾好成碗面都倒入沾汁度,两回事黎架。✅。赤神山叉烧拉面 $78❤️个汤好好味,微微既辣好易入口,再加上少少七味粉,食到停吾到口,面条亦都好Q好弹牙,咬落有口感。。唐扬豆池鱼 $45💕池鱼本身已经好有味,再经过油炸之後,口感更上层楼,另外仲有个汁可以点黎食,不错。。二重芝士手羽 $38🥰芝士控必点,芝士味浓郁,鸡翼炸得好酥脆,炸粉又吾会太厚,咬落仲好juicy,简直外脆内软。。神山麺屋 (观塘)观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)2楼L21B号舖。最高为(5/5)味道⭐️⭐️⭐️⭐️价钱⭐️⭐️⭐️⭐环境⭐️⭐️⭐️⭐️⭐服务⭐️⭐️⭐️⭐️⭐推荐星数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐。

神山豚肉沾汁面 $89

赤神山叉烧拉面 $78❤️

唐扬豆池鱼 $45💕

二重芝士手羽 $38🥰

神山麺屋 (观塘)
观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)2楼L21B号舖

最高为(5/5)
味道⭐️⭐️⭐️⭐️

• 神山沾汁面
  • 唐扬豆池鱼
  • 溏心蛋
2020-10-26 924 浏览
疫情期间多咗买外卖返屋企食,今日都系唔想煮饭,就买咗两份set返屋企同屋企人食☺️外卖自取嘅价钱几平,唔使$50都有一份晚餐食,好抵食😍等候期间发现店面嘅设计都好有日式感觉,好怀念可以飞日本的日子🤤神山沾汁面~餐厅嘅主打,果然冇令我失望,首先卖相系同图片一模一样咁靓🤩豚肉啱啱烧起,仍然渗透出阵阵烧烤香气,带有少量脂肪,两大块都是厚切的😍咬落富油香,肉质厚实,食落无渣,啖啖肉汁好juicy😍沾面底采用带有坑纹的面条,令面条更加挂汤,识落质感亦十分烟韧,带有阵阵的小麦香气😋沾面汤底十分浓郁,味道会比普通拉面汤底更为浓烈,客人可以自己控制面条的挂汤程度,味道不错😝仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真系超级满足嘅一餐🤤牛肉鲭鱼日式四格便当🍱~为食既我成日都想食多啲唔同嘅餸,呢个便当$58有齐晒我想食嘅日式牛肉同埋鲭鱼,仲有啲日式配菜,几抵食😍鲭鱼啱啱烤起,热辣辣锁住肉汁,外皮仍然带有少脆的感觉,啖啖肉无骨,送饭一流🤩牛肉亦煮得啱啱好,吸收晒牛肉汁精华,配搭洋葱一齐食有少少甜的感觉,食食吓不知不觉走食晒成碗饭☺️配菜系凉拌芽菜,爽脆的感觉配搭清凉的口感几新鲜~武藏煎饺子🥟~好惊喜拎到返屋企嘅时候外皮仍然

神山沾汁面~
仲有半熟糖心蛋,荀等等嘅配菜,真系超级满足嘅一餐🤤
神山沾汁面

牛肉鲭鱼日式四格便当🍱~
配菜系凉拌芽菜,爽脆的感觉配搭清凉的口感几新鲜~
牛肉鲭鱼日式四格便当

武藏煎饺子🥟~
好惊喜拎到返屋企嘅时候外皮仍然保持香脆,一啖咬落去发现饺子皮够薄,内里塞满了猪肉馅料,肉质几嫩滑,有肉汁,同饺子汁一齐食系绝配☺️
武藏煎饺子

武藏炸鸡🍗~
炸鸡啱啱新鲜炸起,热辣辣,外皮少少脆卜卜的感觉,肉质厚实嫩滑,颇为juicy的口感,一口size点埋沙律酱一齐食好方便🤤
武藏炸鸡

加埋两杯汽水系一顿完美的晚餐😍

2020-10-23
5 分钟 (外卖自取)
牛肉鲭鱼日式四格便当
武藏煎饺子
武藏炸鸡
2020-10-06 1063 浏览
每次经过APM都系见到神山面屋好多人排队等位,今次行开APM shopping😛下午茶时段都唔洗排队等位,一入到去坐位唔算太宽敞,墙壁用咗日式设计木造感觉好舒适。🤗神山沾汁面 $89首先Order神山豚角沾汁面,拉面比较粗身,沾满晒熬制鸡汁汤底味道非常浓郁🤤配合葱花同埋笋口感更加丰富😲仲有原只日式糖心蛋蛋汁捞埋沾汁味道更加香浓🤩另外豚角用咗炭烧表面,两边微微金黄色,而食落去个口感外边香脆里面肉质软滑😳,份量亦都啱啱好,怪不得咁多人排队食👍🏻✨赤神山豚角拉面 $85赤红色嘅汤底原来系有辣味🌶🌶辣椒更加刺激味蕾浓厚,而豚角慢慢腌制,所以比较更加软滑,拉面🍜 口感够弹牙不会煮得过淋,2款食法我就钟意食沾汁面多啲😆双色牛舌 $48用咗两种方法去烹调牛舌,热食牛舌食落去个口感好淋有少少辣,冻食牛舌经过烹调腌制之後爽口烟韧,我钟意比较热食牛舌比较惹味😋和风酱油煮豚肉腿肉 $45成日都食豚肉好少食腿部位置😝就order试吓,配制豚肉食落去好似食紧熏蹄 ,口感会比起熏蹄更加烟韧 爽口配埋和风酱带少少酸味好开胃😋苹果椰果特饮 /巨峰椰果特饮$15特饮里面有果肉,所以我就会叫咗少甜,啱啱食完热拉面,真系

神山沾汁面 $89

赤神山豚角拉面 $85

双色牛舌 $48

和风酱油煮豚肉腿肉 $45

苹果椰果特饮 /巨峰椰果特饮$15
特饮里面有果肉,所以我就会叫咗少甜,啱啱食完热拉面,真系要饮返杯冰凉透心凉嘅特饮解下喝😍🍹
2020-09-27
  • 神山沾汁面
2020-09-18 1019 浏览
从来对座落商场内的拉面店没信心,连锁店品质通常控制不佳,如果是独家店选址商场,又可能因为昴贵租金而裹足不前。神山早在六点已经坐满人,难得我早放,又有一人位,当然要来嚐一下环境:挺光鲜亮丽的,看起来比较像中价居酒屋的感觉,空间感很足,坐得很舒适食物:神山沾面$89一上桌,似模似样的啊!中等粗度的沾面,中间的坑位挂汤力强,口感烟韧得来不会因太粗而要咀嚼很久,平衡度非常出色豚角煮,采用厚重的五层腩,先行用卤汁煮过,之後再煎封外层,做到肥而不腻,很正其余的配菜如笋尖都是无渣又清甜,溏心蛋做到蛋黄半流而蛋白仅熟,分数绝不低沾汁略为浓稠了点,还是不影响他整体的高分叉烧+207:3左右的瘦肥比例,叉烧切得薄又带点咬口,跟豚角煮比完全不肥腻,还附少量菠菜,也是不错苹果沙律$45清甜的苹果水份超充足,用来为沙律调味比任何酱汁都好,加上少量的咸火腿吊味,为油腻的沾面清一清肠胃效果真的不俗服务:大都非常友善,而且够专业,亦有做功课,能把豚肉煮的特色煮法娓娓道来,难得!

食物:

神山沾面$89

沾汁略为浓稠了点,还是不影响他整体的高分

叉烧+20

苹果沙律$45

服务:
原本见到有二百几个like喺OpenRice, 谂住都几好,即管去试试,点知一坐低佢哋serve嘅几杯水啲水杯好邋遢,有水渍,咁咪叫佢哋换过,点知嗰个男侍应态度十分之差除咗皱晒眉头仲要话嗰啲唔系渍!只杯系咁😡🤬我叫佢攞返嗰只杯嚟,如果我哋抹得甩嗰啲渍咁点,跟手佢攞个第二只玻璃杯嚟,仲要系咁喺度吟吟沉沉,依家系你地嘅问题重要态度恶劣!大佬啊你地饮食服务行业,食具洁净是首要条件!食物质素只系平平,再加上咁样嘅服务质素想再嚟都几难😡
4天前
  • 水杯嘅邋遢渍
5天前 4 浏览
今日同朋友嚟试下呢间拉面🍜因为2人限聚所以我地2个人面有得坐卡位🤩个要境几好 光线充足都坐得好舒服 2个人叫左2个餐 一个系拉面 因为唔系太饿所以叫左个炒饭 赤神山拉面🍜$78 呢个系辣既 颜色好红但其实都唔算太辣 但真系比较多油 一开始食都ok 但食到最後就有少少腻啦 但个味道几好 面质面算几弹牙 溏心蛋都好正😋可惜叉烧太少高菜叉烧小碗炒饭$38 虽然佢写住小碗 但嚟到都唔小碗 份量都算ok 有啲雪菜同叉烧所以都几有口感 好香蛋味✨而且系珍珠米 烟烟韧韧 🤪估唔到炒饭都唔错
今日同朋友嚟试下呢间拉面🍜
2个人叫左2个餐 一个系拉面 因为唔系太饿所以叫左个炒饭

赤神山拉面🍜$78

高菜叉烧小碗炒饭$38
2021-01-10 26 浏览
次次黎亲观塘行街,都会好烦恼食啲咩,因为观塘真系好多好嘢食同埋够晒多元化。不过今日朋友介绍,话呢间系APM嘅拉面店非常高质,咁就一於嚟试吓啦。其实自己平时唔系特别锺意食拉面,如果食日本菜都多数会食寿司,不过冬天食拉面特别乱粒粒,好过食冻冰冰嘅寿司。我就叫咗个叉烧拉面,一上枱已经见到个汤底好浓。食落真系好有惊喜,因为佢浓得来系完全冇味精嘅感觉,好明显系用猪骨熬出嚟,饮咗好多都唔会口渴呀。而我觉得好值得一提嘅系佢个糖心蛋,好多地方都会整到太熟,但系佢真系整得啱啱好,而且食落个质感系好正,非常衬呢一个拉面。而呢度嘅炸物竟然都好出色,一上枱热辣辣,而且好脆,面头嘅炸粉唔会太多,越食越开胃呀。呢间拉面店咁出色,而且而家冬天咁冻,呢排一定会多啲嚟食呀。

呢间拉面店咁出色,而且而家冬天咁冻,呢排一定会多啲嚟食呀。
2020-12-12 88 浏览
其实APM都有好多食肆, 最近都不断去试食, 今日拣咗呢间面屋, 价钱其实都偏贵, 店里座位都唔算好多, 加上疫情只可入半数人, 所以等位都等咗10分钟黑蒜叉烧拉面 - 卖相一般, 叉烧好薄都好食, 黑蒜油系比较油口, 所以成碗面都油感黑蒜叉烧沾面 - 卖相都系一般, 沾面汤底偏咸, 沾面都不错总结 : 今次嚟真系试食, 比想像中好一般, 心态系试一次就够, 起码有试食过, 或者可能我真系唔识欣赏, 都系锺意食返传统既拉面, 好怀念札幌拉面店

2020-11-20
2020-12-09 59 浏览
就黎限聚令,谂住食返个最後的晚餐,见APM有间神山,个样好熟口面,好耐之前喺呢个位食面屋武藏, 沾面已经系差。因为太耐无去APM,以为转左手,原来只系转左名,唔明点解咁多人行入去食,价钱还算平。黑蒜油一啲香味都做唔到只系黑色嘅一啖油基本上已经唔想食,好彩枱面既辣椒油帮到手,有蒜片,变返有味既汁。叉烧黎讲几好食,流心蛋系好食,面面都可以挂到好多汁个汁就偏冻左少少,可能打左卡啦但个汁无味,唔系咸唔咸,而系真系无味,真系浪废左成碗面只可以讲唔会再食
好耐之前喺呢个位食面屋武藏, 沾面已经系差。
黑蒜油一啲香味都做唔到只系黑色嘅一啖油

叉烧黎讲几好食,流心蛋系好食,面面都可以挂到好多汁
个汁就偏冻左少少,可能打左卡啦
但个汁无味,唔系咸唔咸,而系真系无味,真系浪废左成碗面

只可以讲唔会再食
黑神山沾面
2020-12-06 37 浏览
为咗呢个沾汁面而黎~大爱佢嘅粗度烟靭度,而且沾汁可以自己控制,本人每啖面只会沾小量汁,味浓刚好,仲有果件邪恶度十足嘅猪腩肉,表面烧过香脆,里面多汁,入口即溶,必吃之选本身想食菜,嗌咗个麻酱先发现原来上面有咁多肉,可惜豚肉冇味又鞋囗,浅尝一口已放弃呢个药膳鸡,冻食,略嫌味道较淡口,可试煎饺,呢个有惊喜,外边煎得香脆,但唔会硬身,里面多汁松软够juicy,一口一只,沾饺子汁一流
为咗呢个沾汁面而黎~

呢个药膳鸡,冻食,略嫌味道较淡口,可试

2020-12-05 25 浏览
😣见好评唔少,相都影到几吸引,打算黎试个沾面,结果发现系言过其实,真系有点失望神山沾面 $89😅感觉呢个招牌会系必点,图上既豚肉都影到好吸引,结果。。。🤯🤨豚肉外表吸引,系够厚,但烧到好乾好硬,食到几攰😞面都不相伯仲,本人本身都比较钟意有咬口既面质,但今次依个系硬得黎无弹性,好似摆左好耐咁黑神山豚角煮 $85🥸再黎讲个汤底啦,沾面既汤要够浓系基本,可惜味道唔浓,🤥只系一股既油。黑蒜应该要够香,但佢都未做到。。。.😵要揾一样赞既话,真系未谂到,所以不得已要比负评,希望餐厅改善下🙏🏿

神山沾面 $89

🤨豚肉外表吸引,系够厚,但烧到好乾好硬,食到几攰

黑神山豚角煮 $85
2020-12-04 24 浏览
虽然经过APM呢间拉面店好多次,但系从来都未食过,因为见每次都要等位。今日食early Dinner见冇乜人就试吓。一坐低就嗌左两个小食填住肚先,双色牛舌有惊喜,用咗两个烹调方法呈现牛舌两食法,有热食同冻食。热食牛舌被煮到肉质软淋,冻食牛舌相反口感夹口。辛味咖喱鱿鱼足唐扬嘅炸粉啱啱好,食落香脆香口带有轻微少辣。我同男朋友都绝对系沾面爱好者,如果拉面同沾面两者之间我地绝对会选择沾面。我选择左店员推介嘅神山沾汁面, 佢哋嘅汤底用咗大量豚骨,豚肉,鱼介同秘制酱油用慢火熬制左12个钟而成,味道浓郁同比较杰。面条经过过冷河处理食落比较烟靭有口感,而且仲有微微嘅坑纹,令挂汤效果更好。不得不提佢地嘅厚烧豚肉,好大块,表面有秘制酱汁再以高温烤煮到表皮微微焦香,而且吾会太乾仲有肉汁。溏心蛋嘅流心效果超好,连埋沾面一齐食,正。男朋友选择左黑神山沾汁面,其实就系黑蒜豚骨汤底沾面。汤底面头加左一层黑蒜油,令汤底味道更有层次,依款沾面就配上日式薄切叉烧同大量笋,蒜迷必选。

辛味咖喱鱿鱼足唐扬嘅炸粉啱啱好,食落香脆香口带有轻微少辣。

2020-12-03 42 浏览
🍴 神山沾汁面 ($89) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 暖暖地嘅汤汁好浓郁,面条系比较粗身,咬落烟烟韧韧,加埋d葱吊下味,面好挂汤,正!而炭烧到金黄嘅豚肉就有少少肥,但好彩都烧得几香。 🍴 盐味炙烧豚肉清汤面 ($80) ⭐️⭐️⭐️ 比较普通嘅拉面,面条够烟韧,但系豚肉就烧得唔系好香脆,似系打边炉咁渌熟佢,炙烧味不足。 🍴 神山炸鸡 ($42) ⭐️⭐️⭐️⭐️ 炸鸡都几大件,炸得好脆!仲有啲芥末系炸鸡上面,令到冇咁单调,配埋拉面食好味! .............................. 神山麺屋 地址📍: 观塘观塘道418号创纪之城五期(apm)2楼L21B号舖 总评分: 7/10 .............................. 味道😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️ 环境👀: ⭐️⭐️⭐️💫 服务👨🏻‍🍳: ⭐️⭐️⭐️💫 卫生🧹: ⭐️⭐️⭐️💫 抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
🍴 神山沾汁面 ($89) ⭐️⭐️⭐️⭐️

抵食💰: ⭐️⭐️⭐️
2020-11-25
神山炸鸡
2020-12-02 10 浏览
呢间神山面屋以日本江户时代做主题,十分有风味 !🇯🇵据讲沾面的汤头选用大量豚骨及秘制酱油调味,经过12小时慢熬制,非常入味!!😉😉今次叫咗呢一个招牌嘅神山沾面😋😋沾面上的厚烧豚肉表层有微微焦香🤪非常之香脆。至於面条方面 佢嘅面质比较粗而且都几弹牙!🍜好有口感🤩🤩🤩系我锺意嘅面条🙆🏻‍♀️而且啲面都够挂汤!食落好香浓😋豚骨汤底够浓郁,唔会过咸😎仲有流心蛋添!大家都快啲去食啦👻
2020-12-01 21 浏览
经过apm揾食想食日本野,就入咗呢间神山面家试下。嗌咗一个沾面同一个拉面。神山沾面 ($89) 睇图可以见到有两大大旧肉,真系好大旧,不过唔系肥既位就真系有啲柴。如果油脂分布平均啲就更好食,因为有一旧偏瘦,咬到中间有啲乾。呢款拉面好挂汁,不过我略嫌个沾面汁唔够热,上枱既时候都系暖,我觉得热会加分好多,因为唔够热个鲜味冇咁出。个蛋同荀都好食既。叉烧拉面 ($80)呢碗既叉烧唔似出面一圈圈圆形,不过呢个叉烧好食,又嫩又香。总括呢间拉面同沾面表现中上,不过有啲位可以做得更好食。
经过apm揾食想食日本野,就入咗呢间神山面家试下。
嗌咗一个沾面同一个拉面。

神山沾面 ($89)

叉烧拉面 ($80)
呢碗既叉烧唔似出面一圈圈圆形,不过呢个叉烧好食,又嫩又香。
总括呢间拉面同沾面表现中上,不过有啲位可以做得更好食。