2020-06-27
一路有聽朋友講 漢堡嚟講呢間係香港係數一數二好食 今次終於嚟到一試🤪事先講明 我去之前嘅期望係超高 可能係因為咁嘅關係 變咗最後又冇我想像中咁好食 (不過唔好誤會 佢都係好食嘅 只係同我想像有啲出入🤣)-✏️牛肉漢堡 ($99)🍻(+$41轉為combo:汽水/啤酒&薯條)🍠(+$11升級蕃薯條)〰️為咗試佢嘅原汁原味 揀咗最經典嘅牛肉漢堡 外貌真係好靚仔 無論包定內裏嘅餡料都非常豐盛 勁厚切嘅樣🥳佢嘅包比較特別 應該係佢哋賣點之一係好鬆軟嗰種 仲帶微微甜嘅感覺 好濃嘅牛油香 食落似丹麥麵包 但本身我唔係特別鍾意食呢類形嘅麵包 同埋我麻麻地牛油香🤣所以呢啲真係純屬個人口味我相信都會有好多人鍾意😛牛肉漢堡肉味幾濃 食落口感唔錯 唔會太油膩 而且脂肪同肉嘅分佈都好平均 配埋生菜 番茄同埋唔會過多嘅醬汁 整體漢堡包黎講食落幾清新 唔會好滯膩🤓另外想大讚佢嘅番薯條🍠炸到每條都好香脆 而且佢揀嘅番薯都幾甜😻對比下薯條實在遜色太多 好似冇咩味咁😂建議大家都加錢轉番薯條! 唯一要挑剔嘅係如果佢粗身啲口感會更加好 但真心好食😛
✏️牛肉漢堡 ($99)
🍻(+$41轉為combo:汽水/啤酒&薯條)
🍠(+$11升級蕃薯條)
〰️