2018-08-30
近來愈來愈興食素菜,今晚特意黎試下尖沙咀呢間出名好食既素食店。餐廳既位置係金馬倫道近紅磡車站方向,大廈牆身掛左餐廳既牌,都算易搵。一出lift已經見到間餐廳,佢既裝修非常優雅,以粉紫色為主色。門口展示左餐牌,個set dinner好豐富!set dinner既前菜,有晒三款小食,全部都甜甜酸酸,非常開胃。其中我最喜歡既係個四季豆,本來睇餐牌覺得千島醬同四季豆格格不入,點知食落味道唔止好夾,感覺仲好清新。芒果手卷,入面唔係用飯,係用類似豆芽既菜,超有創意!食之前餐廳員工仲俾左張抹手紙我抹乾淨隻手先,真係細心同周到。椰子湯,飲落好入味,估唔到唔用肉都煲到呢陣老火湯味,飲到一滴都唔剩!菠菜燴飯,佢真係完全做到意大利飯既味道,口感豐富,d菠菜忌廉汁調得岩岩好,超滿意!最後係甜品芒果芭菲,食完真係好滿足!估唔到食素都可以咁豐富
門口展示左餐牌,個set dinner好豐富!
最後係甜品芒果芭菲,食完真係好滿足!估唔到食素都可以咁豐富