餐厅: 樂茶軒 (大館)
资讯:

2023-07-11 77 浏览
大館已經成為香港嘅名勝地點之一,除咗有出名嘅食肆,大家仲好鍾意去食嘢打卡,呢間餐廳獨特之處,就在於佢係素食餐廳,更加係中餐廳,所以絕對適合代帶素食外國人士或者老人家來享受一下!今日我地點左好多樣野,我覺得平均水準都好高,以下幾樣我覺得要推介:迷你荷葉糯米包-雖然寫明淡味但我覺得更加突出荷葉香味,糯米口感亦好好海苔甘筍餃-第一次食呢個配搭,海苔加左味道層次感龍華寺素卷-呢個超紮實,外皮煎得好脆家鄉蘿蔔糕-呢個超濃味,配埋豆腐絲,配啤酒一流另外因為有happy hour都叫左個beer tasting platter,我個人最鐘意個phoenix oolong pale ale所以最後叫多一杯!

海苔甘筍餃-第一次食呢個配搭,海苔加左味道層次感
龍華寺素卷-呢個超紮實,外皮煎得好脆
家鄉蘿蔔糕-呢個超濃味,配埋豆腐絲,配啤酒一流