2023-01-28
小店以傳統日式木系簡約嘅設計為主 空間唔大 位置唔算多 當日都排咗一陣先可以入坐~ 餐廳主打手工慢煮料理 價錢都幾親民~全日套餐一共有八款選擇 每一個套餐都可自選主食、湯底、沙律同冷盤 另外可加錢追加醬油蛋🥚/明太子及飲品🍹🐮慢煮封門柳配自家制雜菌燒汁 $98封門柳顏色粉嫩 以慢煮保留有嚼勁但又唔會太靭嘅肉質🥩肉味比較濃 配上甜甜地嘅雜菌醬味道更有層次🐷豚肉生薑燒 $68生薑味唔算好出 不過豚肉都煎得香口~ 配埋酸甜嘅醬汁一齊食😋唔錯🍜主食: 稻庭烏冬/蕎麥麵(冷)🥣烏冬湯底: 昆布木魚湯/豬骨濃湯/和風牛骨湯/韓風豬骨湯烏冬幾彈牙 份量唔算好多 驚唔夠食的話建議加底🤣 湯底我哋分別揀咗豬骨濃湯同和風牛骨湯 豬骨濃湯就正正常常~ 牛骨湯就會比較清淡 但都食得出牛骨嘅香味🥗沙律: 柚子紫薯青蘋果沙律/芝麻醬秋葵/韓式涼拌青瓜我哋揀咗柚子紫薯青蘋果沙律 甜甜地嘅紫薯蓉入面加入咗微酸嘅柚子醬 令到成個味更加清新開胃 中間仲有青蘋果粒粒增加口感 推薦!🦑冷盤: 山葵八爪魚/蒜味墨魚仔蒜味墨魚仔酸中帶辣~ 幾開胃👍
🐮慢煮封門柳配自家制雜菌燒汁 $98
🐷豚肉生薑燒 $68
🍜主食: 稻庭烏冬/蕎麥麵(冷)
🥣烏冬湯底: 昆布木魚湯/豬骨濃湯/和風牛骨湯/韓風豬骨湯
🥗沙律: 柚子紫薯青蘋果沙律/芝麻醬秋葵/韓式涼拌青瓜