2023-01-20
今日好難得又三五之己相聚一刻,所以一於要食好d,今次去到位於山林道嘅deep sea今次我地三個叫左深海商務套餐(2人)深海精選套餐(1人)包左沙律同餐湯,前菜分別有刺生併盆同生蠔,刺生有甜蝦、三文魚同象拔蚌,樣樣都新鮮爽口!生蠔有美國種同日本種,美國種食落非常鮮甜夠晒肥美,檸檬汁將佢嘅鮮味更加提升,日本種有醬,唔需要另外加味,食落十分鮮味爽口,正呀😋😋牛油煎大蝦煎得非常香脆,可以連殼都食埋,蝦肉爽口又彈牙煎脆皮鵝肝簡直不得了,鵝肝煎得夠晒香口,食落唔會話好漏一,鵝肝油脂比面包吸晒左,所以每一啖包都有晒鵝肝精華,一齊食真係好鬼死正😋安格斯肉眼扒(五成熟),肉質鮮嫰味濃,唔需要點汁就已經好夠味道,火喉岩岩好五成,正!而且配菜都非常好食😋草飼羊架,肉質結實但食落唔韌,而且肉味夠,又唔會太騷,成舊拎黎咬,真係好爽😍😍海鮮拉面好好食,湯底濃郁,材料又豐富,面質夠爽口,唔會淋晒,一碟簡直唔夠喉😋最後甜品叫左朱古力慕絲蛋糕同埋焦糖布丁蛋糕,2款都好好食,用黎做為今餐飯嘅結尾,非常完滿。整體黎講,食物質素高,而且唔算話好貴,值得再黎食過
今次我地三個叫左深海商務套餐(2人)深海精選套餐(1人)
牛油煎大蝦煎得非常香脆,可以連殼都食埋,蝦肉爽口又彈牙
整體黎講,食物質素高,而且唔算話好貴,值得再黎食過