2017-11-07
我有一個好好朋友生日,我哋大家都好鍾意食日本野,知道呢一間係米之蓮餐廳,我哋就book位試吓, 原來餐廳好full,我哋提早差不多一個月先至book到。所以來之前都期待萬分!來到安排入座之後,餐具放得很對板!感覺好精美!燒雪場蟹腳,蟹肉比想像中大,燒完之後不會太乾身,而且保留蟹嘅鮮甜!蟹肉一絲一絲咁食入口,份外滋味!鐵板和牛粒好juicy!! 脂肪分布好均勻,雖然未達致入口即溶嘅感覺,但反而感覺有咬口更加好!牛肉味好濃好鮮!充滿肉汁!非常好!另外仲要左一個刺身魚生飯,材料一點也不馬虎!有牡丹蝦,三文魚籽,帶子,秋刀魚,𩶘魚,赤身,章紅魚等,材料好新鮮!刺身好甜!飯唔算好多,但兩個人share一定夠食!呢一個魚生飯性價比超高!d三文魚子十分大粒,晶瑩剔透,隔住個mon都feel到佢嘅新鮮同鮮味!海膽貝柱壽司亦都喺呢度嘅名物!不過份量比想像中小,但原來已經好好口福!海膽十分creamy,有少少海水味, 超級新鮮!分量亦都一點也不吝嗇!一瓣一瓣,又香又甜!飯中間夾雜着好多貝柱 ,令到整體甜味再提昇!呢一餐又飽又滿足!職員服務好好,經常主動加水,服務亦都到位,下次會再來試其他!
來到安排入座之後,餐具放得很對板!感覺好精美!
呢一餐又飽又滿足!