2020-03-13
星期六中午,嚟到尖沙咀食法國菜,餐廳位置比較吊腳,雖然位於海港城,但係位置有啲難搵,不過絕對值得。經過lounge入到餐廳,餐廳佈置非常靚,令人食都食得開心啲。加上服務一流,我哋嘅waiter好細心,知道我哋同行有一位唔食牛,專登為我地推薦其他菜式,除咗細心嘅服務之外,佢更加係一位sommelier ,為我地介紹去咗合心意嘅酒!一坐低佢就為我地送上餐包,餐包有法式baguette,亦都有一個有pepper嘅餐包,兩個都非常好食。餐前小食係由椰菜花打成嘅前菜,配上pomegranate ,非常開胃。Appetizer方面,我哋就試咗出名嘅蘑菇湯,蘑菇湯完全冇落水,只係用蘑菇打成,非常非常之好飲。另外我哋都試咗beef tartare,可惜佢落得太多vinegar,有啲過酸。主菜方面就試咗pork belly同魚。兩樣都好岀色!特別係魚,佢做到皮脆肉嫩,真心推介!而甜品係souffle同雲呢拿雪糕,兩個都用上新鮮雲呢拿籽,好香vanilla味!