2017-07-29 98 浏览
今晚黎到中環呢間餐廳食晚餐,由於六點半就去到,所以餐廳暫時仲未有客人,感覺好似包左場😂餐廳環境好靚,主要係以白色同深藍色為主調,感覺好古典,而且舒適寧靜餐枱已經放置好哂所有餐具,仲要順序排列好,枱面上既雲石花紋好靚,望住咁靚既花紋用餐既心情都會靚d~是日既dinner set,不過我同媽想散叫多d先黎麵包,會有一樽黑醋同橄欖油俾我地去點麵包,麵包好鬆軟,好香麥味,點埋黑醋同橄欖油,酸酸地,好開胃Lobster Bisque:好濃郁既龍蝦味,仲有龍蝦肉係裡面,肉質好爽口彈牙,好香濃Quail Salad :鵪鶉蛋就食得多,鵪鶉都係等一次食,燒得好香,肉質嫩滑,沙律菜都沾滿了黑醋同橄欖油,菜好新鮮,而且酸酸地,好味Sardines spaghetti :粉炒得好香,有番茄乾、蝦肉、沙甸魚碎、橄欖同鮮蕃茄,好惹味,充滿着所有材料嘅香味,蝦肉彈牙French duck medley:有鴨胸、鴨髀、鵝肝,鵝肝好肥美,鴨髀同鴨胸外皮煎得好香脆,肉質好腍,正方形個舊係炸既飯,好特別,幾好食晚餐有8折,食咗咁多嘢$700都唔使,都幾抵

是日既dinner set,不過我同媽想散叫多d

晚餐有8折,食咗咁多嘢$700都唔使,都幾抵