餐厅: FUMI
资讯:

最近好似好兴食brunch buffet,就同左朋友去大擦一番😎(10分为满分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑因为张枱太细,我地叫左太多野,所以影出黎啲相会比较混乱😂😂😂想详细睇有咩食可以望下个menu😍😍每次落单同佢要几蟹人份量,我就简单讲一讲有影到相既几样喇🤓北海道鳕场蟹脚(每人一客)/松叶蟹脚(无限叫)我个人黎讲钟意松叶蟹脚多啲,因为啲肉厚好多😛😛可以无限refill好正,不过4个人食得2把较剪有排剪,要把握时间🤣🤣主菜可选一款迷你香葱碎吞拿鱼腩饭我其实唔太食葱,呢个都叫做食到1-2啖,不过如果唔加太多葱会好食好多,因为影响左个口感,同遮左啲吞拿鱼味🙈精选手握寿司拼盘(4件)呢个会好食啲,4款鱼我唔记得有边款喇,但4旧都好味😋如果个拼盘整多几旧仲开心😎刺身当日有三文鱼,带子,八爪鱼,油甘鱼,但每次叫4人份佢都系黎咁少,完全系一人份😂所以我地系叫几次,再每人食一碟,刺身新鲜冇雪味,切得都好厚,好味😍烤A4宫崎和牛配柚子汁呢个好味到疯狂encore,即呢张相系佢见我地疯狂叫就问我地要唔要一碟加大版,即系一碟有16块😂😂入口即溶,加埋柚子汁酸酸地,完全唔漏,真系可以食好多块😎松叶蟹肉茶

(10分为满分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

北海道鳕场蟹脚(每人一客)/松叶蟹脚(无限叫)

主菜可选一款
迷你香葱碎吞拿鱼腩饭

精选手握寿司拼盘(4件)

刺身

烤A4宫崎和牛配柚子汁

松叶蟹肉茶碗蒸
因为年纪大唔可以净系食生冷野,所以每人都食左个茶碗蒸打底,一食滑溜溜咁滑入喉咙,加埋啲松叶蟹肉就有啲咬口🤩

天妇罗
冇咩特别,仲要叫左几轮都冇黎,有啲失望🤯🤯

价钱:🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑
星期日既brunch 每位$588加一可以食3个钟,唔算话好平,如果间唔时同朋友/屋企人庆祝都可嫁,成日食又真系唔掂😂😂😂🙈🙈🙈岩岩睇番openrice订座有85折,有折抵好多,有兴趣既不妨去试下😛😛

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
中环站一出行5分钟左右就会到,不过栋大厦叫做系斜路既最高,夏天行上去真系有啲热🙈🙈🙈中环就路好谂揸车喇,我都唔识可以系边到泊🫣🫣🫣

环境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
环境好阔落,枱同枱之间都会随好远,私隐度都算高,不过有啲搞笑系当日一张比较远既枱有几位中年女士不断要望过黎我地张枱,仲要扮我地自拍影相,纯粹只系搞笑咁用iPhone后镜头自拍影相📸️,佢地见到又要跟住做😯😯

服务:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
我地当日星期日中午去食,系完全唔够人手,落单系用最原始既手写,然后口碟好大只,食完唔够人手收就会食到成枱都系碟😂😂😂😂

性价比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
以前后生就好兴同朋友去旺角尖沙咀食日式放题,而家老左个胃食唔到咁多野,但依然钟意食日本野同放题形式,呢类半放题既brunch buffet就岩晒,质素有保,款式都唔少,等你有限既胃口都可以尽情食到高级既食材😎😎😎