2023-05-20 38 浏览
今日去完迪士尼,出嚟決定去東涌食嘢!決定就去海堤灣畔果頭,呢度環境好清幽!見到間泰式餐廳有室內有室外😍室外,仲要勁大個螢幕,第日有波睇嚟食一流🤭同朋友叫咗幾樣嘢食下,都幾唔錯👍紅咖喱雞肉:食落酸酸甜甜辣辣,加埋濃郁既椰漿,津惹配料,好惹味!紅咖喱唔會太辣👍雞肉好嫩滑😍入面既秀珍菇都好好食馬拉盞炒通菜:我覺得佢同出面泰式野再唔同d,甜d又無咁辣😍好岩胃心!愈食愈開胃菠蘿炒飯:小朋友最愛呢個🤭米食落粒粒分明,菠蘿都幾鮮甜無渣,雞肉好嫩滑,仲有d魷魚😍👍最愛面頭有唔少肉鬆,正泰式炒金邊粉:食落口感好綿密又唔會太濕,都幾多芽菜、豆乾😍口感幾好👍另外,花生碎同辣粉放一邊,要幾多自己加👍