2016-12-02 999 浏览
印象中既石硤尾無咩商場好行所以平日都唔會黎,亦唔知有咩好食,但自從幾年前同朋友試完呢間隱世餐廳後就對石硤尾改觀有一日同朋友去山頂行完山之後諗食咩,朋友話無食過就同佢黎重溫美食啦!好多人好推薦佢既凍忌廉朱古力,但個人就覺得雖然好飲但不見特色但小菜就真係全部都好好食!第一樣係南乳豬手,豬手肥瘦適中,南乳醬香味濃郁,豬皮少脆彈牙,咬落口感一流!第二樣係風沙雞,幾好味不過不失第三樣係黃金蝦,隻隻蝦都好大隻,聽朋友講好似有咸蛋黃炒過先咁香,唔知係咪真第四樣大力推薦既係炸大腸!雖然平日我聲稱唔食內臟,但呢間既炸大腸真係值得為佢破例,因為真係唔會有平日炸大腸既臭味,而且外脆內軟好易令人一落食停唔到口!建議大家下次去可一試!

但小菜就真係全部都好好食!

第二樣係風沙雞,幾好味不過不失