2023-12-20 80 浏览
🌸聽聞屋企附近有間唔錯既潮州菜餐廳,所以放假就同屋企人過去試下,一坐低店員就推介特色食物,古五到全部都好岩我地食,兩位長老食到舔舔利啊。🌸🌼我最鍾意就係凍馬友魚,提到凍馬友魚,真係唔少海鮮愛好者嘅心頭好🐟!首先,馬友魚本身質地鮮嫩,經過專業嘅處理同埋急凍技術,令到每一塊魚肉都保持住最佳嘅狀態😋。解凍後,魚肉依然彈牙有勁,食落去口感同品質一流👌。而家凍馬友魚嘅肉質清淡,唔會有嗰啲重海魚嘅腥味,非常適合喜歡清淡口味或者注重健康飲食嘅食客🍽️。再加上,凍馬友魚製作成菜式嘅時候,可以靈活運用各種烹調方法,無論係刺身、煎炒或者蒸,都能完美展現魚肉嘅鮮甜🌟。特別係夏日嘅時候,食一啲清涼嘅凍馬友魚,既開胃又幫助消暑,實在係一個絕佳嘅選擇😎。綜合嚟講,凍馬友魚憑藉佢嘅高質素同多變嘅料理方式,絕對值得俾海鮮迷一試嘅特色食材👍!🌹仲有石榴帶子,好足料,帶子大大粒,而且好新鮮,淡淡海水味。石榴汁好解膩,令成個菜式得到味道的平衡。👍🏻👍🏻👍🏻煎䱽魚片,個皮好薄好滑,肉味濃鬱!肉質好甘香、滋味無窮。🌹 🌸潮式凍大紅花蟹。佢竟然有驚喜,味道鮮甜帶一點油膩 😋 😙因為夠新鮮,唔洗點調味已經好正。古五到甘快用餐完畢後,
🌼我最鍾意就係凍馬友魚,
🌹仲有石榴帶子,
👍🏻👍🏻👍🏻煎䱽魚片,
個皮好薄好滑,肉味濃鬱!肉質好甘香、滋味無窮。🌹

🌸潮式凍大紅花蟹。

古五到甘快用餐完畢後,我覺得餐廳提供的食物種類算是包羅萬有的,而味道方面,今日真系令我非常滿足!!😝