睇咗好多食評都話好好食,又話係隱世工廈fine dine咁,所以同個客來試吓。下午1:00來到,環境係ok既,set lunch from $128 to $248 openrice 有9折。星期一客人唔多得三枱,心諗可能附近都太多平嘢食應該合理。想叫$248既M5肉眼,點知話賣晒…然後 lunch 只有呢個 set menu,唯有焗住揀…同枱點了 Risotto 同一個意粉,我就叫了第二貴既越式豬腹肉。先講講個人人都有既麵包,枱上有 oil & vinegar 沾,咁佢無講話係 olive oil 我又無得話佢名不符實既,但個油係好淺色同好稀好似芥花籽油咁,無味既,個黑醋落落去就幾乎 mix 埋咗一齊…個包就咁食好過,要睇相就去其他好評度睇。頭盤叫了煙三文魚沙律,不過不失。另外兩個 main 唔係我食評價唔到,但食完問番個客都係覺得好普通…至於我個豬腹肉就係勁鞋同唔入味…我拎嚟煲湯個豬𦟌湯渣仲滑過佢。我仲特登叫多一個俾客試,佢食咗啖就放低。另有甜品及餐飲,無咩好講了,都係咁囉。侍應就趕住收工咁,個客未食晒就問要唔要幫你收。其實食物質素與價錢不符就當中伏囉,一年都經歷唔少,但見open
其實食物質素與價錢不符就當中伏囉,一年都經歷唔少,但見openrice咁多好評都真係第一次忍唔住要寫個負評中和下。下次唯有小心啲。
越式豬腹柳