2022-08-13
🇭🇰#香港捐窿捐罅記 #菠蘿王子經濟圈真香港人專用同聲同氣好地方💛本土罕有高質素日式居酒屋🍶大家有留意都知道 今日申子旺角總店又被逼停業14日 已經唔係第一次🤷🏻♂️ 再加上疫情 對佢哋嘅生意都真係大受影響🥲 所以決定出咗呢個post 先 等大家記得要多多支持佢哋🙂 呢間餐廳我大大話話都食咗超過5次🐖 質素次次都咁好👍而且服務都一流 各位同路人記得多多支持💁🏻♂️-🥩 #申子和牛燒 🥩 ($278)(7.75/10)用上咗鹿兒島和牛😆一睇就知係肉眼🤤師傅會即刻喺你面前用火槍燒,仲會問你生熟度 細心😗之後會用和牛包住日本蛋同日本飯💁🏻♂️有一口高潮嘅效果😆 入口即融👍蛋香即好重,有令你想食多幾啖嘅感覺🤤.🐟 #汁煮左口魚裙邊 🐟 ($138)(7.75/10)魚油味超重嘅一個部位,而且價錢普遍都平民🥰而且佢係完整一條長嘅俾你,記得要不停咀嚼咁樣啲魚油香先會出😗再加上三文魚子嘅鮮味 成件事好滿足🤤.🐖 #吉列三重芝士千層豚肉 🐖 ($248)(7.5/10)佢哋最出名嘅一個餸,每次食都一定要叫😈火候控制得啱啱好,芝士令到佢好creamy🤤外皮又炸得好脆,點埋神醬真係一流🍼但係略嫌芝士有少少
真香港人專用同聲同氣好地方💛本土罕有高質素日式居酒屋🍶
而且服務都一流 各位同路人記得多多支持💁🏻♂️
🥩 #申子和牛燒 🥩 ($278)(7.75/10)
用上咗鹿兒島和牛😆一睇就知係肉眼🤤
師傅會即刻喺你面前用火槍燒,仲會問你生熟度 細心😗
之後會用和牛包住日本蛋同日本飯💁🏻♂️
有一口高潮嘅效果😆 入口即融👍
蛋香即好重,有令你想食多幾啖嘅感覺🤤
🐟 #汁煮左口魚裙邊 🐟 ($138)(7.75/10)
魚油味超重嘅一個部位,而且價錢普遍都平民🥰
再加上三文魚子嘅鮮味 成件事好滿足🤤
佢哋最出名嘅一個餸,每次食都一定要叫😈
火候控制得啱啱好,芝士令到佢好creamy🤤
外皮又炸得好脆,點埋神醬真係一流🍼
但係略嫌芝士有少少鹹,冇我咁重口味嘅會覺得咸
總結來說 高質居酒屋 可go go go 💁🏻♂️
🎈銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心9樓