2022-09-10 105 浏览
今次去左食台式任飲任食火鍋,呢間餐廳經常大排長龍,標榜由台灣師傅主理,其中多款配料更是由台灣直送,還有多款台式湯底選擇,我就揀左台灣鳳梨雞湯,用原隻雞開邊、鳯梨、苦瓜熬製而成,味道清甜回甘,呢個湯底煮出黎既食物份外鮮甜,推薦推薦!我揀左澳洲極上和牛吃到飽,可以任飲任食120分鐘,每位仲送兩粒和牛牛丸,一口咬落去就爆曬汁,真係好正,叫得呢個餐緊係要瘋狂食和牛,和牛油花均勻,肉質軟腍,除左和牛外,仲有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒同美國PRIME極级肩里肌,食盡牛既不同部位。火鍋配料除左可以用手機落order外,出面還有自助區,自助區有數十款火鍋配料同飲品可供選擇,食到悶悶地仲可以order台式地道小食,有滷肉飯、台灣腸、鹽酥雞、甜不辣等等。最後緊係要食個甜品作完結,甜品除左有哈根大師雪糕外,仲有台中仙草凍。雪糕有三種口味,其中一款是期間限定,期間限定又點可以吾試,原來係西瓜士多啤梨味,又幾特別喎!另外仲叫左個台中仙草凍,仙草凍有三款配料,有花生、紅豆同椰果。