2012-09-17 134 浏览
事缘本人做hw 时候,查到有关太平馆既历史,见到老板咁多年一代一代既经营都e旧多人食...一定有佢个中原因。即日book位,好彩都ok,可能系因为星期一至五, 7:30入坐。因为唔系好知食咩好, 所以叫左个 2人套餐,$ 3xx左右(好似36几?)有一碟菜,汤,鸡翼,抄牛河,2杯野饮,都几抵咁。头盘d菜唔讲啦, 讲呢d,瑞士汁干抄牛河, 其实本人真系好少食, 因为听闻一碟成3千个卡路里..听到都唔想食, 但系见到真系好吸引牙...(虽然系黑蚊蚊)好香既瑞士汁, 个人觉得咸左小小小小,不过同出面果d冇得比, 出面成日都系白色(唔上汁)/ 痴埋一够够呢到连d牛肉都入晒味,真系招牌菜!!!瑞士汁鸡亦呢个等得比较耐,因为真系即整, 约20分中架.但同上面果个一样瑞士汁好丰富!!! 好入味!!!仲有系鸡全亦...冇得输!!虽然都已经几饱, 但冇理由唔叫!!!岩岩坐系出疏夫里既位 既出面,见到佢一次过 焗好4-5个一次过出, 好好笑, 大到 遮住左d 厨师个头,哈哈!!其实咁大个都系「噱头」, 个人知道同明白疏夫里好难整,不过真系觉得本身佢冇咩味..加上真系好饱, 虽然佢整到好易入口, 啖啖好似食

事缘本人做hw 时候,查到有关太平馆既历史,

有一碟菜,汤,鸡翼,抄牛河,2杯野饮,都几抵咁。
瑞士汁干抄牛河
头盘d菜唔讲啦, 讲呢d,
瑞士汁干抄牛河,

其实本人真系好少食, 因为听闻一碟成3千个卡路里..
听到都唔想食, 但系见到真系好吸引牙...(虽然系黑蚊蚊)
好香既瑞士汁, 个人觉得咸左小小小小,
呢到连d牛肉都入晒味,真系招牌菜!!!
瑞士汁鸡翼
瑞士汁鸡亦

呢个等得比较耐,因为真系即整, 约20分中架.
但同上面果个一样瑞士汁好丰富!!! 好入味!!!
仲有系鸡全亦...冇得输!!
好大大个疏夫里
虽然都已经几饱, 但冇理由唔叫!!!

岩岩坐系出疏夫里既位 既出面,
见到佢一次过 焗好4-5个一次过出, 好好笑,
大到 遮住左d 厨师个头,哈哈!!

其实咁大个都系「噱头」, 个人知道同明白疏夫里好难整,
不过真系觉得本身佢冇咩味..
加上真系好饱, 虽然佢整到好易入口, 啖啖好似食空气既感觉,
不过最后都系食唔晒!! 成 $108架好似!!!

2人埋单, $5xx左右, only套餐都抵,个疏夫里唔系好抵
题外话/补充资料: 记得book 位, 星期一至5都爆 疏夫里 真系好大个, 1个应该可以4个人share都得!!! (唔好勉强,haha)
瑞士汁干抄牛河
瑞士汁鸡翼