7:00未夠就出門口喇上咗的士,過咗三個燈位之後塞到爆炸原本5-10分鐘嘅車程變咗半小時有多車資都多咗一倍從未試過由我屋企搭的士去尖沙咀要70幾蚊車資從未試過由我屋企搭的士去尖沙咀要30分鐘車程終於去到喇,佢地都已經到齊了見到佢地企係出面仲咩唔入去呢?原來登記姐姐比咗我地張枱比人嘈咗廿分鐘有多登記姐姐可能忍唔到我地喇肯叫經理出黎喇經理一出黎比我地問到口啞啞哈哈,最後經理自圓其說 : 啱啱有張枱個客人取消咗,而家比你地先吖8:00 安然入座其實登記姐姐都好好禮貌又好好笑容又肯認錯都值得讚但佢無理由要我地等囉唔識變通嘅,唔該拎去再培訓先啦梅菜扣肉,唔...都係媽咪整得好食啲,不過佢唔係唔好食喎東江鹽(曾瓦)雞,夠味又嫩,密密食呢到無白飯,只有粟米飯,但一砵飯得幾粒粟米,$10翡翠炒球,無骨嘅魚我係食嘅,但唔好食呢,雖然無雪味,但好霉囉竹笙雞絲翅,翅都有幾梳嘅翡翠蝦仁花枝,切花枝片嗰個人勁好刀功,勁薄 ; 蝦就唔係新鮮蝦喇,不過夠爽都ok啦,甜豆未搣絲,食一條就要搣一次絲,好彩同屋企人食飯咋欖菜肉崧四季豆,幾好食,唔難食另叫脆皮炸大腸,夠晒香脆,唯一一碟係食清晒嘅 $62豉汁蒸頭腩,呢個又說
7:00未夠就出門口喇

上咗的士,過咗三個燈位之後塞到爆炸

原本5-10分鐘嘅車程

變咗半小時有多

車資都多咗一倍

從未試過由我屋企搭的士去尖沙咀要70幾蚊車資

從未試過由我屋企搭的士去尖沙咀要30分鐘車程

終於去到喇,佢地都已經到齊了

見到佢地企係出面

8:00 安然入座

其實登記姐姐都好好禮貌又好好笑容

又肯認錯都值得讚

但佢無理由要我地等囉

唔識變通嘅,唔該拎去再培訓先啦

梅菜扣肉,唔...都係媽咪整得好食啲,不過佢唔係唔好食喎

東江鹽(曾瓦)雞,夠味又嫩,密密食

呢到無白飯,只有粟米飯,但一砵飯得幾粒粟米,$10

竹笙雞絲翅,翅都有幾梳嘅

欖菜肉崧四季豆,幾好食,唔難食

另叫脆皮炸大腸,夠晒香脆,唯一一碟係食清晒嘅 $62

豉汁蒸頭腩,呢個又說不上好食,不過魚肉都嫩滑

花膠什菜煲,呢個煲真係把鬼

第一,我從未食過咁難食嘅花膠

第二,呢煲嘢有朕腥味

清潤凍糕係檸檬桂花糕,好清新,好好味,成晚最好食係呢個

呢一餐,雖然唔係好得

但都OK啦

如果下次再有機會

我諗我都會黎嘅

因為我想食 - 茶棵

如果唔係都唔會再黎喇

埋單,6個人食咗$980 免茶芥,免加一

係咪抵呢?

相關網誌 : http://hk.myblog.yahoo.com/jessicalim1112/article?new=1&mid=5820
東江鹽(曾瓦)雞
花膠什菜煲