2023-11-11
哩晚同老公沒有book枱之下進入了哩間餐廳 【菊月町】🏮7:00幾鐵板燒吧檯已經座無虛席,店內裝潢非常高格調,又光猛✨️餐廳主打鐵板燒🔥Omakase 🍣既然已經冇吧檯坐,所以我地坐另一邊卡位,座位寬敞都好舒服,我地單點了幾款食物🔸️螢光魷魚乾及鱈魚乾前菜好啱餸酒所以點杯🥃WhiskyHighball ginger 🫚雖然加了薑及多冰🧊但都飲到Whisty香調,老公就點了🫐巨峰乳酸梳打🔸️菊刺身六點有油甘魚,三文魚,拖羅,牡丹蝦,鰤魚及帶子,件件都厚切肥美,非常新鮮👍拖羅😋脂肪分佈好像雪花般,入口極柔滑🔸️金銀海鮮丼飯少見丼飯有咁名貴食材🤩有金箔✨️銀箔點綴刺身有鱸魚、油甘魚、赤身、葱碎拖羅蓉、牡丹蝦及帶子米飯好軟糯,飽滿的大米。我真係少見丼飯有咁新鮮鱸魚🐟個人口味暫時最好食嘅丼飯串燒點了🔸️燒牛舌芯非常有厚度,口感爽彈🔸️鹽燒雞翼肉質幾滑,燒到不會過火老闆非常親切,見我地食太多生冷野,送了個湯比我地暖吓胃🔸️自配家製鏗魚湯配磨碎芝麻起初味道飲落雖然有些淡,但又好濃魚味喎,加了芝麻味道更加香,哩個推薦好好飲🔸️另外仲送抹茶麻糬甜品添😋總括喜歡餐廳各店員親切有禮,食材新鮮,價錢不太貴,今餐人均消費都係$4
🔸️螢光魷魚乾及鱈魚乾
前菜好啱餸酒所以點杯
🥃WhiskyHighball ginger 🫚
雖然加了薑及多冰🧊但都飲到Whisty香調,老公就點了
🫐巨峰乳酸梳打
🔸️菊刺身六點
🔸️金銀海鮮丼飯
少見丼飯有咁名貴食材🤩有金箔✨️銀箔點綴
刺身有鱸魚、油甘魚、赤身、葱碎拖羅蓉、牡丹蝦及帶子
米飯好軟糯,飽滿的大米。
我真係少見丼飯有咁新鮮鱸魚🐟個人口味暫時最好食嘅丼飯
串燒點了
🔸️燒牛舌芯
非常有厚度,口感爽彈
🔸️鹽燒雞翼
肉質幾滑,燒到不會過火
老闆非常親切,見我地食太多生冷野,送了個湯比我地暖吓胃
🔸️自配家製鏗魚湯
配磨碎芝麻
🔸️另外仲送抹茶麻糬甜品添😋
總括喜歡餐廳各店員親切有禮,食材新鮮,價錢不太貴,今餐人均消費都係$400幾三右,下次一定book定枱慢慢嘆個鐵板燒🔥及Omakase 🤗