今次係第一次食香格里拉,以往食自助餐都係食帝苑,但今次食完之後,如果再有機會落嚟尖沙咀 食自助餐的話,又再多一個選擇。因為無論食材同環境都不錯,最令我意外的是他們的甜品做得非常之好, 甜品的賣相已經令人垂涎三尺,加上甜品區放在門口側邊已經吸引到客人的視線,令到我第一時間立刻嘗試它的甜品, 除了說超級好食之外,真的沒有其他形容詞可以說😋😋。以往本人每次到自助餐食熱食的意慾不太高,但香格里拉的熱食值得一試,特別他的燒牛肉,泰式金邊粉和咖哩都不錯。冷盤就沒有什麼特別,唯獨是生蠔就令人有點兒失望,太細隻。相比尖沙咀其他酒店,環境,衛生和食物質素都不及香格里拉(暫時),價錢都常算合理。所以依間香格里拉嘅自助餐,係尖沙咀嚟計,應該暫時係最好食嘅一間。🥳🥳
冷盤就沒有什麼特別,唯獨是生蠔就令人有點兒失望,太細隻。

2021-04-21
庆祝纪念