2021-05-22
🥂✨Amazing Spanish Birthday Dinner✨🥂Good vibes, nice food and great service 💯💯💯由入門口係打電話同我confirm booking嘅靚女姐姐,到坐低叫野食,詳細介紹嘅靚仔哥哥,到用餐過程不時關心我哋嘅幽默哥哥,可以話成個過程都好開心同舒服,完全無尷尬或者溝通上嘅問題!🤍- Broken eggs “Huevos Rotos”有得食有得玩🤣,流心煎蛋+Ham,最底有一片片又脆又香嘅薯仔片,食前要「攪勻」,店員會好貼心問,洗唔洗幫你,而且影相仲會等你準備好先整👍🏻- Gambas “Al Ajillo” 橄欖油蒜味蝦雖然一開始見到成碟都係油,好驚會好油膩,但蝦肉爽口,好香,再加埋啲蒜頭+辣椒,真心好惹味,唔會食到成口油✨✨✨- Juicy Lobster rice 龍蝦焗飯一上枱勁濃厚嘅龍蝦湯味,雖然係飯但有risotto嘅感覺,飯顆飽滿,顆顆都有龍蝦嘅味,真係成隻龍蝦嘅精華都係晒入面🤤🤤🤤不過美中不足嘅係龍蝦肉有啲「霉」,不過以煮法嚟講可以理解!仲有龍蝦膏,完整度都仲保持到👍🏻- Flan 焦糖布甸超滑,蛋味濃👍
- Broken eggs “Huevos Rotos”
- Gambas “Al Ajillo” 橄欖油蒜味蝦
- Juicy Lobster rice 龍蝦焗飯
- Flan 焦糖布甸
超滑,蛋味濃👍🏻👍🏻👍🏻唔會死甜😋
- Blueberry cheese cake
呢個「cheese cake」有啲唔同,岩晒怕又甜又膩嘅我!酸酸地嘅藍莓醬加好似cream嘅芝士,再加曲奇餅碎,成件事好解膩🤍
環境:慶祝生日/紀念日真係一流,環境好舒服,又有啲浪漫🌹
店員:除咗一開始對佢哋嘅大讚,訂位嘅時間講咗係慶祝生日,有一個stuff拎結他,然後成班stuff圍著你唱生日歌,連餐廳入嘅顧客都會一齊唱,真係好似返咗去英國咁🙈真係好開心💕(最後有片🙈🙈🙈)
(PS:全程需使用英語溝通,但店員們都好nice,所以唔洗擔心)
Gambas “Al Ajillo” 橄欖油蒜味蝦
Broken eggs “Huevos Rotos”
Juicy Lobster rice 龍蝦焗飯
Blueberry cheese cake