2017-11-28
今日係媽媽生日,我們幾兄弟姊妹一同夾錢請媽媽食晚飯慶祝,商量過後我哋就去咗一間御膳私房菜菜館食中菜。六位用 (套餐 2)一個麻辣鹵水大拼盤我們都不喜歡吃辣,所以就 請店員給我們走辣,裏面有手撕雞,豬大腸和牛肚。手撕雞啖啖肉,鮮雞味濃郁,雞肉纖維夠咬口得嚟又唔黐牙,配上自家調製嘅鹵水汁, 味道與別不同,別家好少有這樣的水準。仲有煙煙韌韌嘅豬大腸,鎖實滿滿嘅醬汁,入味非常,牛肚同樣出色,大廚好巧妙地把浸製時間配合出色,牛肚爽脆,味道夠濃郁。仲可以自己點辣, 好細心.芙蓉蛋白老虎班淨係聽個名已經贏曬,一條名貴嘅老虎斑,仲要配合大廚嘅經驗,就令一條老虎斑生色不少,時間上的控制,不溫不火,少啲功力都做唔到,蒸煮出嚟嘅老虎斑,肉質幼嫩無比,又鮮甜,配搭滑捋捋嘅芙蓉蛋,優質嘅食材配上優秀嘅師傅,簡直係絕配。大肉蟹2只可選花雕雞油蛋白蒸,避風塘炒,薑沖炒,胡椒炒,四川香辣炒,有多種嘅煮製提供選擇。我哋就揀咗避風塘炒同埋薑蔥炒。先講避風塘炒極之惹味,香濃味非常豐富,大量嘅蒜蓉炒得香噴噴 ,脆卜卜連同香蔥,秘製 醬料,將整隻大蟹肉質封住 來炒,蟹汁不會流失,肉質 仍然嫩滑,鮮甜無比。另一隻薑蔥炒,有另一種
六位用 (套餐 2)
一個麻辣鹵水大拼盤
仲可以自己點辣, 好細心.
芙蓉蛋白老虎班
大肉蟹2只
我哋就揀咗避風塘炒同埋薑蔥炒。先講避風塘炒極之惹味,
蒜蓉粉絲蒸大蟶子皇6只
呢間餐館嘅食材不容置疑,絕不吝嗇,king size嘅蟶子 鮮味無窮,連鋪在上面嘅蒜蓉我哋都不會放過,放在下面的粉絲,吸盡蟶子嘅鮮甜味,簡直係一級享受。
士多啤梨骨
新鮮嘅士多啤梨,香味芬芳 怡人,又清甜,炒得香脆嘅肉骨,賣相已經好吸引,面層嗰種醬汁睇見已經好想食,味道甜甜蜜蜜,裏面肉質軟腍得嚟又彈牙,整體配合得非常出色。
蒜蓉炒時菜
時令嘅新鮮蔬菜跟蒜蓉嘅配搭得非常出色又可口。
招牌御膳炒飯
呢個招牌飯頂呱呱,就算我哋已經食得飽飽,但係大廚嘅手作令我們都依然繼續不停地吃,佢嘅材料又豐富,將每一個飯粒都炒得非常乾身,好爽口,味道又出眾。
菠蘿鳥
呢個甜品外形十分美觀,有百鳥朝凰嘅感覺,有好多種新鮮水果,有奇異果,士多啤梨,提子,菠蘿,西瓜,還有好多種等等,你哋要親身體驗就會領略到。食完呢個晚飯後,我們一家人都心情靚靚地回家去。
每位$385,6位用,免加一