2023-02-01 4774 浏览
新正头又约咗朋友食buffet,拣咗位于铜锣湾呢间Mr. Steak Buffet à la minute,除咗提供环球美食之外,佢哋嘅Signature 心太软亦系卖点,可以叫甜品师傅系碟上写上唔同嘅祝福字句,最适合喺特别嘅日子向身边人传情达意环球美食以不同主题区画分,大致有冻海鲜、各款寿司刺身、生蚝、沙律、中西热盘、和食区、甜品等等🍴冻海鲜区 - 有蟹脚、蟹钳、龙虾、翡翠螺和鲜虾,全部都「堆积如山」,睇见都开心。我自己就主力食龙虾,啖啖肉之余亦啖啖膏🍴刺身区 - 有八爪鱼、醋鲭鱼、立鱼、三文鱼、虎虾和赤贝,款款都新鲜吸引🍴生蚝区 - 嚟自苏格兰嘅生蚝,肉质爽口肥美,厨师会即开,喜欢嘅朋友可以尽情咁食🍴沙律区 - 有杂冻肉盘、苏格兰烟熏三文鱼、风干杂肉盘、沙律菜和各式芝士等等🍴中西热盘区 - 咖喱牛腩、卡邦尼意粉、关东煮、笼仔荷叶蒸虾和酥皮忌廉汤等等,多不胜数,我自己就觉得酥皮忌廉汤好饮,推介!🍴和食区 - 我比较推介呢区,包括以铁板烧形式上嘅佐贺和牛、佐贺牛火炙寿司、寿喜烧和牛,全部都好好味,胃口唔大嘅记得留肚食呢几样!🍴甜品区 - 有各式各样嘅蛋糕、法式脆糖炖蛋、豆腐花、牛奶布甸

🍴甜品区 - 有各式各样嘅蛋糕、法式脆糖炖蛋、豆腐花、牛奶布甸等等,当然亦少不了雪糕,有我喜欢嘅Haagen-Dazs,提供多款口味

🌟最后一定要试埋餐厅signature 心太软,做得够流心,朱古力味亦够浓,另外可要求甜品师傅写上唔同嘅祝福字句,可打卡之余又可传情达意!

用餐时段