2023-05-14
💰Lunch Menu $258嚟咗Kaboom 慶祝母親節👸🏻 好開心揀咗呢間西餐廳,氣氛好好,媽媽都好滿意💗 全場Full House,一早book定好彩唔駛等☺️ 雖然今日落大雨,但嚟到餐廳即刻舒服晒,環境好relax💆🏻♀️ 餐廳安排室內座位,每張藤椅都非常舒服😌 Weekend 有Lunch Set,劃一價錢,好方便!包咗Soup, starter, main, drinks. Soup of the day: Tomato and Red Pepper 🍅 餐湯色香味俱全,用新鮮蕃茄製作,酸酸甜甜,好開胃,令我哋都好期待主菜!Starter: Tuna Tartare, Thai Salad, Pancake Skewers每個頭盤都好靚✨Tuna tartare🐟非常美味,鲜美多汁,Kaboom 將吞拿魚的鮮味和酸辣的調味汁完美融合,調味做得非常好👍呈現到清新而不膩的口感。Thai Salad 🥗味道真係好有泰國特色,而且有炸魚仔,好好味😋Pancake Skewer🌯 卷住Parma Ham,牛油果🥑,蘑菇,pancake 好軟滑,啱晒Share Plate! 💚Main
💰Lunch Menu $258
每個頭盤都好靚✨
Main: Seafood Risotto, Ribeye Steak 🥩
Seafood Risotto 份量好足,有青口、大蝦、帶子、魷魚,一定要讚下大蝦🦐同帶子!大蝦十分香脆,蝦頭焦糖色,肉質爽滑,食材新鮮!另外帶子好嫩口,有海水味,配上小小海鹽味道一流😋 意大利飯吸收晒龍蝦上湯,成個Risotto 都好高分。
Ribeye 最多人叫,見到每枱都係最有人點,order medium 煎得啱啱好,🥩肉身紅嫩。外表焦香,內部鮮嫩多汁,肉質都非常柔軟,帶有濃郁肉香!另外仲有薯條同埋沙律伴碟,清新嘅沙律菜可以中和番濃郁嘅牛肉口感,完全滿足到女士嘅味蕾。🫶🏻
整體來講今餐大滿足,我地一路傾一路食,環境十分舒適又Chill,見到咁多人過嚟打卡,真係不無道理~😜