2022-11-29 1063 浏览
🧡Please follow my IG : orororenji☆ 𝙁𝙡𝙖𝙜𝙨𝙝𝙞𝙥灣仔船街35號地舖✦ 大閘蟹糕燴飯大閘蟹當造季節緊係要試下呢個,一上枱已經覺得好得意,煲仔飯造型,入面有好多蟹肉蟹膏,risotto軟硬適中,幾好幾好。✦ 紐西蘭脆皮三文魚呢個我超鍾意,塊片脆到好似食緊薯片咁,勁大舊好好肉,但一條骨都無,超正!佢d配菜都好好食,特別鍾意佢個南瓜蓉,甜甜地又滑身,好味!(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 麻唔辣四川蜆就好似佢個名咁,主要係麻無乜辣嘅,我呢個食辣廢人都覺得好味,食食下個咀會麻左好攪笑,d蜆隻隻都好肥嘟嘟,食落好鮮味,如果鍾意個汁仲可以加錢配多幾塊包點黎食,都幾特別。原來船街盡頭位有間咁得意嘅餐廳,用船做主題,餐廳有2層,我個日坐上層,都算闊落舒服,食物都幾特別,中西式crossover咁,有好多得意選擇(可以望下尾圖menu),店員服務都好好,會講解下menu,上菜時又會介紹下,唔錯呀(≧∀≦)
☆ 𝙁𝙡𝙖𝙜𝙨𝙝𝙞𝙥
灣仔船街35號地舖