2017-08-21 63 浏览
平日放工揾饭食,我地通常都会拣附近有得泊车ge~而大坑绝对系好选择,唔算旺区而且都有唔少表位,十分方便~今日拣左呢间扒房,环境唔错,适合情侣或者同朋友食饭,佢座位唔多,可以book定枱先~佢既set dinner 有几个组合,可以因应食量选择。我地就拣左Deluxe~另外见佢都有唔同饮品拣,红酒、白酒同champaign都有ga~首先出场ge系set dinner餐单无写ge隐藏版蒜蓉包,真系非常惊喜!!店员介绍,系餐厅自制架~面包非常松软,再搽上满满的蒜蓉酱,真系好好味呀跟住黎ge系starter 同汤~我果个系mushroom soup,口感creamy而唔会太腻~个home made crab cake亦都有惊喜啊~外面金黄香脆而里面保留蟹肉既质感,再伴以tartar sauce,非常开胃呢!side dish我地拣左onion ring,不过不失啦~主角rib eye steak终于出场,仲有块好可爱既牛牛造型饼~牛扒外面煎得刚好,将牛扒里面的肉汁封住而且食落仍然好有牛扒的质感!!喜欢食牛扒,对牛扒有点要求既,真系要揾返有咁上下质素的扒房!今个晚餐我俩都食饱饱而且非常满意,牛扒

蒜蓉包

今个晚餐我俩都食饱饱而且非常满意,牛扒质素高而价钱亦都公道~
蒜蓉包