餐厅: LAB EAT Restaurant & Bar (金巴利道)
资讯:

2020-06-09 228 浏览
返左工之后,同朋友约定要每月食一次正嘢慰劳下自己。🤣今个月就黎左尖沙嘴Lab Eat试下个二人餐。全餐饭都好有惊喜、食得好开心。性价比好高,绝对系会回头再食嘅餐厅⭐️⭐️⭐️Order完后,waitress就好快上咗支champagne。2017 Möet:以香槟黎讲,味道唔会太甜,亦好易入口。头盘系生蚝!!!图中有两款生蚝,浅色啲个只海水味比较浓,深色个只就淡啲。两款都好鲜味,亦洗得好干净!餐厅好细心,有个夹夹住柠檬,唔洗怕整污糟手都可以挤到柠檬汁。下一个好惊喜嘅就系西瓜配清酒啫喱及番茄。睇menu嘅时候完全估唔到系点。底个旧就系西瓜,面就有啲好靓嘅银粉清酒啫喱💛成碟个搭配好新奇,西瓜陪盘底嘅意式醋好清新,好开胃!讲前菜嘅话,我最最最爱嘅就系依碟轻煎芝麻吞拿鱼卷。厚切嘅吞拿鱼好有咬口,配埋橘子酱同美式芥末酱,口中嘅味道融合系perfect。(私心推介要试!⭐️⭐️⭐️)汤就饮咗马赛海鲜汤。啲蚬又系好鲜味,成餐嘅海鲜都好高质!主餐个炭烧澳洲M6牛柳medium rare,系我最爱嘅程度🤤软硬适中,就算咩酱都唔点咁食都好有肉味。(题外话:傻傻地食咗红色辣椒😂仲以为系车厘茄)食埋主菜已经超级满足,但甜
返左工之后,同朋友约定要每月食一次正嘢慰劳下自己。🤣
今个月就黎左尖沙嘴Lab Eat试下个二人餐。

全餐饭都好有惊喜、食得好开心。
性价比好高,绝对系会回头再食嘅餐厅⭐️⭐️⭐️

2017 Möet:以香槟黎讲,味道唔会太甜,亦好易入口。

头盘系生蚝!!!

下一个好惊喜嘅就系西瓜配清酒啫喱及番茄。
睇menu嘅时候完全估唔到系点。
底个旧就系西瓜,面就有啲好靓嘅银粉清酒啫喱💛
成碟个搭配好新奇,西瓜陪盘底嘅意式醋好清新,好开胃!
西瓜配清酒啫喱及番茄

轻煎芝麻吞拿鱼卷

汤就饮咗马赛海鲜汤。
啲蚬又系好鲜味,成餐嘅海鲜都好高质!
马赛海鲜汤

软硬适中,就算咩酱都唔点咁食都好有肉味。
(题外话:傻傻地食咗红色辣椒😂仲以为系车厘茄)
炭烧澳洲M6牛柳

食埋主菜已经超级满足,但甜品当然系另一个胃啦。
甜品就拣咗法式苹果酥皮批配香草雪糕。
第一次食一个唔系热嘅苹果批。
师傅将苹果酱同蓉整成啫喱状咁,两层啫喱再配搭两层薄薄嘅酥皮,刷新我对苹果批嘅认知。当然甜品配雪糕系无得输。整体黎讲,好适合钟意食清淡、唔太甜嘅人。
法式苹果酥皮批配香草雪糕

西瓜配清酒啫喱及番茄