2016-04-07
是日係荃灣同同學買野,行到晚飯嘅時間,大家都肚仔餓喇,跟住就周圍揾下野食咁,見到呢間之前成日經過都無食到嘅餐廳由於見到人唔算太多就即係衝左入去食飯。餐廳地方都算大,唔會俾人好狹窄嘅感覺,成個氣氛感覺好柔和,好岩一齊傾下偈食下野咁。。。百秒黃花魚($68)黃花魚好滑溜,超級鮮味,而且份量小仲無腥味tim九轉小腸($78)呢個豬腸真係好有口感,同一般食到軟淋淋嘅豬腸好唔一樣,厚實嘅口感令人一試難忘。極品椒鹽豬手($39)豬手炸得好香脆,椒鹽嘅份量亦都岩岩好,入口唔會太咸,而且肥而不膩,雖然豬手肉嘅量唔算多,但味道真係唔錯架。。。莆田扁肉湯(加醋)($78)扁肉意思即係平身嘅小雲吞,入面包左啲豬肉同蔥,食左唔小野,喝番小小酸酸地嘅熱湯真係好刺激食慾,而湯入面有啲扁肉令味道刺激食慾之餘,更帶點咬口,令湯更加吸引。蝦苗拌頭水紫菜($52)紫菜以冷盤嘅形式上台,真係比較小食到,不過入口冰涼,帶小小酸味令人更有期待對其他野食冰浸苦瓜($48)我都比較少咁樣食苦瓜,不過都算幾特別嘅,點小小蜂蜜咁樣食苦瓜有小小清新嘅感覺,而且仲去除左唔小苦瓜嘅苦澀味
黃花魚好滑溜,超級鮮味,而且份量小仲無腥味tim