2018-10-14
一日三餐對無飯家庭黎講其實都幾頭痛嘅,正當媽咪又冥思苦想著今晚買咩菜煮咩餸時,就聽到老豆話係觀塘訂左張台食私房菜! 御膳位於觀塘工廈區,一推開門就見到整潔又有D古色古香的桌椅 ,店員嘅服務好周到,好快為我地推介菜式同落單,一陣間就上左第一個菜了!麻辣鹵水拼盆 份量幾大盤!鹵水整得好入味,食落仲辣辣地幾開胃👍🏻砂鍋什菌龍躉骨湯店員很貼心的幫我們一人裝左一碗 ,一飲好鮮甜,有魚香得黎卻一啲都唔腥,最重要係無落味精非常健康!花雕蛋白蒸龍躉球蛋白帶著淡淡嘅酒香 口感嫩嫩滑滑, 而且非常易入口。龍躉肉質彈牙而且少骨,仲一啲都唔腥!蒜蓉粉絲蒸蟶子皇蟶子好大隻, 而且口感非常爽脆😍 最正嘅係蟶子嘅鮮味被粉絲充分吸收,非常好食!白胡椒炒南非鮑魚 一種幾新鮮嘅煮法, 但味道真係唔錯!鮑魚好大隻好爽口, 而且洗得非常乾淨, 加上白胡椒嘅調味,味道更加惹味!😋士多啤梨骨大大塊得黎好有嚼頭, 而且食落酸酸甜甜咁,真係有種淡淡嘅士多啤梨味~ 同行嘅表妹食得非常滋味👏🏻金華玉樹雞整得好有特色,而且賣相好吸引!每件雞件間隔住金華火腿同菜心,雞肉滑嫩無骨,而且充分吸收咗湯汁,食落juicy得黎又啖啖肉!招牌御膳炒飯
麻辣鹵水拼盆
份量幾大盤!鹵水整得好入味,食落仲辣辣地幾開胃👍🏻
砂鍋什菌龍躉骨湯
花雕蛋白蒸龍躉球
士多啤梨骨
金華玉樹雞
招牌御膳炒飯
炒得好有鑊氣!而且仲加入咗帶子去炒, 味道豐富而且一啲都唔油膩。
碧綠炒花枝片&上湯浸時菜
同樣都係大大份而且菜非常嫩綠新鮮, 性價比非常高。