2019-02-06 61 浏览
每次約食飯都會上openrice 睇下有咩好野食,見到呢間好多好評,而且價錢唔算貴,於是決定同朋友黎呢度見面聚下舊,試下有無伏。蘿蔔炆牛脷落單之後店員就拎左前菜俾我地,平時食日本野多數都係沙律,但呢度既前菜係蘿蔔炆牛脷,牛脷炆得幾稔,而且都幾入味,蘿蔔好稔好甜,味道唔錯。留意返,呢度既前菜係每位$10。明太子玉子燒最鍾意食玉子燒,呢度既玉子燒包住明太子,味道唔單一,我自己仲連埋青瓜片同木魚絲大啖一齊食,口感好豐富,五件大大件,好快就已經KO晒。燒魷筒(鹽燒/汁燒)原條魷魚筒切好上檯,魷魚唔難咬,因為我地揀左鹽燒既關係,所以已經好夠味,如果想濃味啲,可以點埋碟邊既醬,我估計係黃豆醬同薑蓉。安格斯盛合店員拎左個好靚既鐵板燒爐黎,連埋三款醬分別係芥末、岩鹽同鹽燒俾我地,之後就係主角出場 – 吉列牛,賣相好靚,店員提醒吉列牛係生牛肉,放上鐵板每面燒10至15秒就可以食得,第一次食當然要食佢既原味啦,所以我咩醬都無點就食,外層好脆,裡面肉質好嫩但都有咬口,有牛味。之後用岩鹽再燒,今次肉味再濃啲,用岩鹽燒真係好好味。鍋燒野菜牛肉泡飯配料有紫菜、葱粒同雞蛋,店員話可以就咁食泡飯或者加埋配料一齊食,本

蘿蔔炆牛脷
明太子玉子燒
燒魷筒(鹽燒/汁燒)
安格斯盛合
鍋燒野菜牛肉泡飯
配料有紫菜、葱粒同雞蛋,店員話可以就咁食泡飯或者加埋配料一齊食,本身泡飯入面既材料都好豐富,有大量既露筍粒、香茹片、牛肉粒等等,泡飯好夠味,最後食一碗熱辣辣既泡飯,為今餐畫上完美既句號。
2019-01-31