2011-06-19
難得返香港兩日,拿拿聲約咗兩個姊妹出嚟幫其中一個補祝生日。為咗就返行程五點半要動身,所以一開始就TARGET TEA BUFFET,KSL好處係:時間長。一般下午茶自助餐只做三點半至六點半,佢係下午一點至五點。啱晒!仲要記得之前KSL BUFFET口碑唔錯,就打長途返嚟BOOK定位。聽電話位先生好好,仲同我CONFIRM係6月18號個星期六,名、電話留齊晒我先通知朋友出現。講咗食物先:種類:一般,甜品選擇叫做多少少,有十幾款,仲有個大大個CHOCOLATE FOUNTAIN,連中式糖水都有一個紫米露。熱盤放另一邊,開頭冇留意以為只係得甜品,戇居居食咗三MINI﹣ROUND先見到另一頭,有雞粥,炒烏冬,點心幾款。值得推介係佢有好幾款茶,中茶同花茶,任揀。可取質素:尚可,比較可取係雞肉絲粥,送粥嗰小碟都幾齊,點心款係少,但下午茶嚟講要求唔會太高,咪道都算有水準。客人質素ABOVE AVERAGE,食物賣相KEEP 到,又唔會拎乜都有人要爭返份,TIRAMISU更唔似出面一上枱就變漿糊咁煞風景。整體吸引程度唔太高,不過食得愜意。講環境:VERY SPACIOUS,三個人坐6 人大梳化位,由於
難得返香港兩日,拿拿聲約咗兩個姊妹出嚟幫其中一個補祝生日。
講咗食物先:
值得推介係佢有好幾款茶,中茶同花茶,任揀。可取
整體吸引程度唔太高,不過食得愜意。
講環境:
VERY SPACIOUS,三個人坐6 人大梳化位,由於咁O既價位同食品唔會成為自由行目標,即使星期六下午都唔見滿座,仲有窗口位可以揀,姊妹聚會歇腳首選。
取光充足,有LIVE BAND,價錢抵咗一半,讚。
向正大堂正門,冷氣稍嫌不足。
講到服務:
不滿。
明明訂咗位,佢話冇。咁即係有人做漏嘢。等極都冇人SERVE,佢仲要好似係:你冇訂位喎,但唔緊要啦,我照俾位你囉。
如果人哋走到嚟講出自已咩名電話幾位幾點,都唔會講大話啦,何況你又唔係FULL BOOKING,咁嘅態度?!
收碟收得好勤,但大部份員工面口都令人想上前慰問:係咪拎最低工資條氣唔順?
佢唔係SHANGRI﹣LA咩?唔係酒店咩?咁嘅服務態度收我三百蚊一位下午茶?絕對可以用“鞋口鞋面”四字形容。講真我哋一坐低都冇任何request/complain, 普通客人一枱,但啲WAITRESS好似唔願做咁,埋嚟提醒BUFFET到五點都面綳綳。。。想埋單仲要成個HALL 一個SERVER都冇要自己走過去搵經理。佢明明並未滿座,應該真係俾最低工資加CUT人手。
大堂服務好啲,快手快腳,又主動幫我KEEP行李,但佢唔計落LOBBY LOUNGE。
都會再幫襯﹣﹣實在係好坐,又有茶飲,雞粥,又唔逼人。只係對服務期望會係負數,有嘢食就算。