2019-10-16 85 浏览
見到門口有十個八個食客排隊,見到門口大大個餐牌,最平$58一個豬扒飯,合乎速食經濟效益,好憎排隊嘅我,決定一排!可能因為快餐,5分鐘巳安排座位,店舖裝修懷舊, 外形裝修矚目,比對附近擠迫街市環境份外精神爽利,坐低後,自選食物✍🏻,小食,飮品,第一次試,當然點招牌豬扒飯,等候食物期間,留意到鋪頭地方不大, 但突然見到隔離枱食客食緊豬扒撈粗麵, 我也好想由飯轉撈粗,立即向侍應要求,可惜因為係快餐,已經改變唔到,店員已遞上食品,但真係好吸引,大大塊豬扒加滷肉汁, 用珍珠米,扒香脆好味,點解炸粉同肉中間有一層啫喱,究竟係什麼,細心睇吓原來係肥肉, 要健康d應該唔好食嘅,但係都忍唔住照咬入口, 好啫喱,下次一定可以再試埋咖哩汁,努力用心經營呀!